News/Events

66 resultaten

15 maart 2023

TU Delft kroont beste klimaat- en energiepublicatie

TU Delft kroont beste klimaat- en energiepublicatie

Een algoritme dat voor een hogere energieopbrengst van windparken zorgt Ă©n een onderzoek waaruit blijkt dat niet alleen brandstofverbruik maar ook seizoenseffecten een belangrijke rol spelen bij het optimaliseren van vliegroutes en vlieghoogtes. Dit zijn – in Ă©Ă©n zin samengevat – de twee grote winnende publicaties van de Beste Climate & Energy Paper Award. De awardceremonie, die woensdag 15 maart plaatsvond op de TU Delft, stond volledig in het teken van grote en kleine innovaties die een bijdrage leveren aan het versnellen van de energietransitie en het beteugelen van klimaatverandering.

10 maart 2023

AI voor de Energietransitie: een Hackathon

AI voor de Energietransitie: een Hackathon

Van het bedenken van betere topologische configuraties van het energienet tot het detecteren van anomalieën in de energiehandel en het ontwikkelen van efficiëntere energiehandelsstrategieën: er zijn talloze manieren waarop AI de energietransitie kan helpen stroomlijnen. Sterker nog: dit zijn slechts de eerste drie onderzoeksrichtingen die Jochen Cremer en zijn team samen met het Austrian Institute of Technology onderzoeken. Om erachter te komen welke andere groene weiden er buiten deze drie benaderingen liggen, organiseerde de TU Delft deze week samen met het Oostenrijkse AIT een Hackathon.

05 september 2022

Kick-off TU Delft Battery Platform

Kick-off TU Delft Battery Platform

Sluit aan bij TU Delft Battery Platform dat onderzoekers verbindt uit verschillende batterij-gerelateerde disciplines, waaronder mijnbouw, engineering, chemie, het ontwerpen, implementeren en recyclen van batterijen, en de bijbehorende maatschappelijke aspecten. Doel is om TU Delft’s (inter)nationale positie op dit onderwerp te versterken.

18 juli 2022

Welcome @FLEXINet

Welcome @FLEXINet

The Dutch Ministry of Economic Affairs and Climate Policy has allocated 5.7 million euro to FLEXINet. In the upcoming years, the FLEXINet consortium will develop hybrid energy storage systems – capable of storing both heat and electricity. Pavol Bauer, professor at TU Delft and project leader and coordinator: ‘The aim of FLEXINet is a system that accelerates the energy transition.

28 juni 2022

Conference: When Social meets Technical: The Energy Transition for our Futur

Conference: When Social meets Technical: The Energy Transition for our Futur

This year’s annual conference was successfully organized by the faculty of Industrial Design and Engineering. This year's edition focused on the role research and industry can take in bridging the societal and technical aspects of the energy transition.

4 resultaten

Geen resultaten gevonden.

 


Lectures: who do you want to see?