Management of Safety, Health & Environment

Duur

60 ECTS
9 lesweken, verdeeld over 1,5 jaar 

Opleidingsniveau

Post-Master
hbo- of wo-opleiding, met werkervaring

Vakgebied

Safety & Security

Start

8 januari 2024

Kostenoverzicht

Bekijk het kostenoverzicht

Duur

2 jaar

Studieprogramma

Arbeidsomstandigheden, procesveiligheid, duurzaamheid, productie, beleggers, winst. Zaken die organisaties tegen elkaar moeten afwegen bij het evalueren van hun risico‚Äôs. De opleiding Management of Safety, Health & Environment (MoSHE) leidt je op om hierin een belangrijke rol te spelen. Als sparringpartner van de Board of je directeur. Als ontwikkelaar van veiligheidsbeleid en implementatiestrategie√ęn. Als manager van de SHEQ-afdeling. Of als centraal aanspreekpunt voor lastige veiligheidskwesties. Met een blik op de toekomst en een gedegen kennis van veiligheidskundige principes ontwikkel je jezelf in 1,5 jaar van veiligheidskundige naar risicoprofessional.

Studieprogramma

Arbeidsomstandigheden, procesveiligheid, duurzaamheid, productie, beleggers, winst. Zaken die organisaties tegen elkaar moeten afwegen bij het evalueren van hun risico‚Äôs. De opleiding Management of Safety, Health & Environment (MoSHE) leidt je op om hierin een belangrijke rol te spelen. Als sparringpartner van de Board of je directeur. Als ontwikkelaar van veiligheidsbeleid en implementatiestrategie√ęn. Als manager van de SHEQ-afdeling. Of als centraal aanspreekpunt voor lastige veiligheidskwesties. Met een blik op de toekomst en een gedegen kennis van veiligheidskundige principes ontwikkel je jezelf in 1,5 jaar van veiligheidskundige naar risicoprofessional.

Waarom MoSHE?

MoSHE is de enige opleiding in Nederland die veiligheidsprofessionals al meer dan 30 jaar naar een hoger niveau van denken en werken leidt. Samen met een corps van ervaren academici, praktijkmensen en beleidsmakers, biedt MoSHE een breed palet aan van veiligheidskundige onderwerpen waarop je kritisch leert reflecteren. De mix van wetenschap en praktijk, van denken en doen, houdt de lessen levendig en de betrokkenheid hoog. In een psychologisch veilige omgeving bepaal jij jouw leertraject en houden wij elkaar scherp en bij de les.

Deelnemersprofiel

Wil je de veiligheid in je organisatie verbeteren? Wil je beter toegerust zijn om met nieuwe SHE-regelgeving en SHE-eisen om te gaan? Wil je een omslag teweegbrengen in de wijze waarop je organisatie nu SHE beheerst? Ontwikkel je een visie op toekomstige SHE-kwesties en wil je weten welke technische verbeteringen daarbij mogelijk zijn? Als dit de uitdagingen zijn waarvoor jij je gesteld ziet, dan ben je kandidaat voor de opleiding Management of Safety, Health & Environment (MoSHE) van de TU Delft.

Naar welke functie kun je doorgroeien? 

SHE-manager in de maak- of procesindustrie, manager veiligheid in de zorg, veiligheidsdeskundige bij toezichthouders, onafhankelijk veiligheids- of risicoprofessional.

Deelnemers aan het woord

Alumni Alexander van der Zee, Jos Villevoye en Gabri Dekkers delen hun ervaring bij de MoSHE opleiding.

De opleiding heeft voor mij vooral de bevestiging gegeven dat ik de wetenschap bewonder, ik vooral een bedrijven-mens ben en ik mijn vakgebied en mijn rol als veiligheidskundige zelf toch wel het allerleukste van alles vind. Ik probeer het beste uit beide werelden te halen en voor verbinding te zorgen. Ik ben er van overtuigd dat Nederland nog wel wat extra MOSHE power kan gebruiken. Ik zou het zo weer doen!

Jos Villevoye, Manager VGM, Strukton Civiel

Ik gebruik de kennis en inzichten uit de MoSHE dagelijks. Of het nu gaat om een onderzoeksopzet, een literatuuronderzoek, een analyse, een review of een advies. Ik lees vaktechnische artikelen nu op een andere, meer vragende, manier. In die zin heeft MoSHE mijn inzichten in het vakgebied veranderd en verdiept en is voor mij een waardevolle opleiding gebleken.

Gabri Dekkers, HSEQ officer, Alliander

Naast de aangeboden kennis vanuit de opleiding zelf, bood de opleiding de nodige ruimte voor discussies en het delen van ervaringen tussen de deelnemers zelf. We hadden een leuke groep van deelnemers met allerlei achtergronden en ervaringen, wat de discussies verrijkte en waardoor je je leerde verplaatsen in andere perspectieven.

Ir. Alexander van der Zee, MSHE, Safety Specialist Land Asset, Shell/NAM

Locatie & Kosten

Locatie

De lessen van de MoSHE-opleiding vinden plaats van maandag tot en met donderdag in het Van der Valk Hotel Den Haag-Nootdorp, een conferentiehotel pal aan de A12 dicht bij Delft en Den Haag. Je kunt ervoor kiezen om gedurende de cursusweek op eigen kosten in het hotel te overnachten. Dit is geen verplichting. Iedere vrijdag geven wij les op de campus van de TU Delft.

Kosten

De volledige opleiding bestaat uit tien modules en een scriptietraject. De kosten hiervoor bedragen ‚ā¨ 29.500 (vrijgesteld van BTW). Hieronder vallen alle opleidings- en arrangementskosten, zoals boeken, opdrachten, het mini-project, examens, en de studie- en scriptiebegeleiding. Als deelnemer aan de opleiding kun je verder ‚Äď net als reguliere TU Delft studenten ‚Äď gebruikmaken van diverse voorzieningen op en rond onze campus.

Bijkomende kosten
Naast de vaste kosten, dien je rekening te houden met eventuele extra kosten, zoals reiskosten en de kosten voor hotelovernachtingen (indien gewenst). Deze kunnen ‚Äď indien gewenst ‚Äď worden gereserveerd, kosten zijn voor rekening van de deelnemer.

Data & Studiebelasting

De MoSHE-opleiding is voor alle deelnemers een uitdagende opleiding. Het volgen van de opleiding kost tijd en flink wat inspanning. Voor sommige modules wordt voorbereidend leeswerk gevraagd. Ook moet je na afloop van een module rekening houden met een huiswerkopdracht, in zowel individueel als groepsverband. Voor de eindscriptie wordt standaard 20 weken gereserveerd. 

Studiebelasting

De volledige opleiding omvat 60 ECTS (1 ECTS = 28 uur). Hiervan bestaat 40 ECTS uit de negen klassikale modules en het adviesproject. Waarbij 15 ECTS (420 uur) staat voor les- en contacturen en 25 ECTS (700 uur) voor zelfstudie en huiswerkopdrachten. De overige 20 ECTS (560 uur) zijn bestemd voor het individuele scriptietraject.

Iedere module bestaat uit een vijfdaagse lesweek (maandag tot en met vrijdag, inclusief een avondprogramma van twee uur). De contacturen gebruiken wij voor kennisoverdracht, groepsinteractie, reflectie en het oefenen van vaardigheden. Voor de tijd tussen de modules (doorgaans drie weken) dien je voldoende tijd te reserveren voor zelfstudie, huiswerk en de voorbereiding van de volgende module.

Eerstvolgend startmoment

De nieuwe opleiding (MoSHE23) start op 8 januari 2024. Vóór de start van de nieuwe opleiding volgen de deelnemers een tweedaagse workshop Academische Vaardigheden in Delft (op 26 oktober en 16 november 2023). Voor de startdatum van 8 januari is nog een aantal plaatsen beschikbaar!

Toelating

MoSHE is een post-Master opleiding. Wij verwachten daarom dat je op academisch niveau (bachelor) kunt redeneren en werken. Voordat je bent toegelaten, word je beoordeeld op basis van je vooropleiding (tenminste hbo), werkervaring (¬Ī vijf jaar is gewenst), CV met motivatiebrief, plus een recente, eigen rapportage of ander recent schrijven.

Contact

Dr. Frank Guldenmund

Programmacoördinator

Meer informatie

Astrid Pinzger-van Staalduinen

Programmasupport