News & Agenda

News

06 mei 2022

In memoriam William Ball

In memoriam William Ball

Our colleague and friend William Ball died at the age of 39.

31 maart 2022

Paco Lopez Dekker: Harmony op de Wadden

Paco Lopez Dekker: Harmony op de Wadden

Een belangrijke mijlpaal in de voorbereiding van de kandidaat voor ESA's tiende Earth Explorer-satellietmissie, Harmony, is bereikt dankzij twee vliegtuigen die in strakke formatie boven de Nederlandse Waddeneilanden vliegen en belangrijke gegevens verzamelen over de toestand van de zee en de stromingen. Het hoofddoel van dit uitdagende experiment is om de geometrie na te bootsen waarin de Harmony-satellieten verschillende aspecten van de dynamiek in de oceaan zullen meten om te begrijpen hoe de lucht en het oceaanoppervlak op elkaar inwerken, wat op zijn beurt kan leiden tot verbetering van de weersvoorspelling en de klimaatmodellen.

09 maart 2022

Herman Russchenberg in podcast BNR-duurzaam

Herman Russchenberg in podcast BNR-duurzaam

Van aerosolen in de lucht tot spiegels in de woestijn. Wetenschappers onderzoeken hoe we de temperatuur op aarde kunnen beïnvloeden met cosmetische ingrepen.

22 februari 2022

Discover GGOS

Discover GGOS

GGOS released an 8 minute film "Discover GGOS" to promote the Global Geodetic Observation System (GGOS). The aim of this film is to explain and outline the benefits of geodesy in a simple way to students, non-geodesists but also to the whole society.

04 februari 2022

Herman Russchenberg in opiniestuk in de Volkskrant

Herman Russchenberg in opiniestuk in de Volkskrant

Sommige wetenschappers pleiten voor een verbod op ‘solar geo-engineering’, technieken om de temperatuurstijging (tijdelijk) tegen te gaan, maar dat zou zeer onverstandig zijn. Dan sluiten we opties uit die misschien nog hard nodig zijn.


/* */