News

159 resultaten

01 februari 2021

Aerosoldeeltjes koelen het klimaat minder af dan gedacht

De invloed van aerosolen in de atmosfeer op wolken en het klimaat is mogelijk anders dan eerder werd gedacht, concludeert wolkenonderzoeker Franziska Glassmeier.

15 januari 2021

Award Pieternel Levelt en team satellietinstrument OMI

Aan Pieternel Levelt (professor bij de TU Delft en hoofd bij KNMI) en haar internationale team is recent een special award toegekend door de American Meteorological Society (AMS) voor hun succesvolle OMI-satellietproject. De AMS erkent met hun onderscheidingen uitmuntende personen en organisaties op het gebied van onderzoek naar weer, water en klimaat.

03 december 2020

Pieternel Levelt directeur Amerikaanse NCAR

In het eerste kwartaal van 2021 start Pieternel Levelt (professor in Remote Sensing of the Earth Atmosphere) als directeur bij het National Center for Atmospheric Research (NCAR), gevestigd in de stad Boulder (Colorado). Ondanks haar verhuizing naar de VS zal zij als deeltijdhoogleraar verbonden blijven aan onze faculteit.

03 november 2020

Ramon Hanssen in Netherlands Space Office about International symposium IGARSS

The Netherlands Space Office published an article talking about International symposium IGARSS.

27 oktober 2020

Artikelen met Ramon Hanssen over Bodemdalingskaart 2.0 van Nederland

Een overzicht van artikelen met Ramon Hanssen over de nieuwe Bodemdalingskaart. Burgers, bedrijven en overheid zullen de komende jaren flink moeten investeren in onderhoud. Dat valt op te maken uit de vernieuwde interactieve bodemdalingskaart van Nederland. De gegevens kunnen worden ingezien op https://bodemdalingskaart.nl.

12 oktober 2020

Drie NWO-subsidies voor aardobservatie

NWO heeft vier nieuwe onderzoeksvoorstellen op het gebied van aardobservatie van de TU Delft gehonoreerd. Drie daarvan gingen naar onderzoekers van Civiele Techniek & Geowetenschappen (CiTG). Het onderzoek valt binnen het programma Gebruikersondersteuning Ruimteonderzoek, dat het Netherlands Space Office NSO uitvoert in opdracht van NWO.

16 september 2020

Stef Lhermitte & Bert Wouters in diverse media about their paper on the damage on Thwaites and Pine Island ice shelves

Stef Lhermitte & Bert Wouters appeared diverse media about their paper on the damage on Thwaites and Pine Island ice shelves.

16 september 2020

Riccardo Riva in Trouw about the sea level rise

Riccardo Riva was interviewed by Trouw about the sea level rise.

14 september 2020

Antarctica: scheuren in het ijs

De Pine Island Glacier en de Thwaites Glacier op West-Antarctica ondergaan de laatste jaren snelle veranderingen, met mogelijk grote gevolgen voor zeespiegelstijging.

14 september 2020

Gletsjers op Spitsbergen sinds medio jaren 80 veel kwetsbaarder voor opwarming

De meeste gletsjers van Spitsbergen zijn hun beschermende firnlaag kwijt, waardoor het ijs veel kwetsbaarder is voor zomerse temperaturen.