Nieuws
27 juni 2024
Bijenkast op het dak van Applied Sciences-gebouw
Op het dak van het Applied Sciences-gebouw staat sinds 6 juni een bijenkast ter ondersteuning van biodiversiteit op de campus. Deze bijenkast is op initiatief van OnderhoudsCombinatie Delft (OC1) geplaatst in overleg met René Hoonhout (teamleider Groen bij Campus Real Estate & Facility Management (CREFM)). De Onderhoudscombinatie is een samenwerking tussen Kuijpers, ULC en Hurks die gezamenlijk het onderhoud uitvoeren aan het Applied Sciences-gebouw.
27 juni 2024
Studenten presenteren verbeteringen voor mest-opruim-robot
Een robot die koeienstallen uitmest. Aan dit project werkten de afgelopen weken 95 masterstudenten Robotics. Op 13 juni presenteerden ze hun robots aan docenten en opdrachtgever Lely, producent van geautomatiseerde systemen voor melkveehouders. De studenten ontwikkelden de besturingssoftware van de robot. Deze moest succesvol koeien en andere obstakels vermijden en zelf navigeren naar plekken waar mest ligt.
26 juni 2024
Kunstmatige koraalriffen helpen eilanden beschermen tegen overstromingen
Eilanden omringd door koraalriffen liggen vaak laag en zijn dus erg kwetsbaar voor overstromingen. Door het verdwijnen van koraalriffen over de hele wereld krijgen de golven vrij spel. Naast pogingen om het koraal te beschermen, worden er ook manieren bedacht om koraalriffen kunstmatig te herstellen. Kan een kunstmatig hersteld koraalrif een effectief bescherming bieden tegen overstromingen?
14 juni 2024
De grens tussen boeren en tijgers droogt op
Een rivier aan de voet van de Himalayas scheidt boer en tijger en vormt de basis van een voedselketen. Nu deze rivier aan het opdrogen is, ontstaan conflicten tussen hen en komt het leefgebied van de tijgers en de boeren in gevaar. Rivieronderzoeker Kshitiz Gautam wil de balans tussen mens en natuur in het gebied herstellen. Op een scooter hobbelde promovendus Kshitiz Gautam weken heen en weer over keien langs de oever van een helderblauwe rivier in Nepal. Bewapend met een knalgroene digitale meetlat zocht hij naar aanwijzingen van vroegere waterstanden, zoals getallen die de lokale bevolking op muren, bomen en stenen heeft geschreven.
06 juni 2024
Extreem weer beter begrijpen: Het 3D-radarproject PHARA organiseert eerste summit
Under the name PHARA, a collaborative team of scientists and engineers aim to develop a pioneering phased array weather radar – first of its kind in Europe and one of the first worldwide. This joint effort TU Delft, TU Eindhoven, TNO, Robin Radar, Astron, KNMI, and the Rijksuniversiteit Groningen, officially kicked off with a summit held on May 30.