Broedplaatsen

Delft telt op dit moment zes plekken  waar hightech bedrijven zich kunnen ontwikkelen. Een overzicht.

Bètafactory

Abtswoudseweg 16

In de werkplaats, opgezet door de Haagse Hogeschool, voeren studenten jaarlijks tientallen projecten uit. Van een ontwerpstudie tot het bouwen van een prototype. Ook verhuurt de Bètafactory flex- en werkplaats-ruimte aan startende ondernemers. 

De Zuster

Gasthuisplaats 1

Het voormalige zusterhuis aan de Koornmarkt biedt werkruimtes voor bedrijven, ontmoetingsplekken, vergaderruimten, flexwerkplekken en een prototyperuimte.

B.T.C.

Deltechpark 26

Het Bedrijfs Technologisch Centrum geeft startende en innoverende ondernemingen via op maat gemaakte programma’s de ruimte en kans zich verder te ontwikkelen. 

Biotech Campus Delft

Alexander Fleminglaan 1

Op de Biotech Campus Delft werken biotechnologiebedrijven en -kennisinstituten samen aan de ontwikkeling van de bio-economie. De nieuwe biotech incubator ondersteunt bedrijven bij de hele innovatiecyclus, van onderzoek tot pilot en productie. 

TEC Factory

Schieweg 25

In deze maakfaciliteit werken bedrijven, kennisinstellingen en overheid nauw met elkaar samen. De TEC Factory is 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend. Gebruikers hebben de beschikking over hightech apparatuur voor onder andere de ontwikkeling van prototypes. 

YES!Delft

Molengraaffsingel 12

De grootste universitaire incubator van Europa helpt start-ups om hun bedrijf op te bouwen en te laten groeien. YES!Delft werd in 2005 opgericht in samenwerking met TU Delft, gemeente Delft  en TNO en ondersteunde tot dusver meer dan tweehonderd bedrijven waarvan negentig procent nog steeds actief is.