Online leren

De TU Delft biedt veel online cursussen over onderwerpen die voortbouwen op de sterke punten van onze faculteiten. De onderstaande online academy courses zijn ontwikkeld door de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.

Design of Lightweight Structures

Deze cursus is bedoeld voor ingenieurs en managers in industrieën en technische disciplines die betrokken zijn bij het ontwerpproces van lichtgewicht structuren of componenten. Het is ook een waardevolle opfriscursus voor ervaren ingenieurs. Een belangrijke factor bij de ontwikkeling van materialen en componenten is gewichtsvermindering. Lichtgewicht structuren vormen echter een uitdaging: ze moeten licht maar ook veilig, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn. Dit is een introductie tot lichtgewicht structuren, te beginnen met de 'drie-eenheid' - de interactie tussen vormontwerp, basismateriaal en productie. De cursus behandelt de ontwerpprincipes; duurzaamheid en vermoeiing; testen; productiemethoden en mechanica. De nadruk ligt op composieten, maar ook metalen wordt behandeld. 

Docent: Otto Bergsma (Universitair hoofddocent Fatigue, damage tolerance and durability

Begint: 2 september 2019

 

Fatigue of Structures & Materials

Voor iedereen die werkt aan ontwikkeling, ontwerp of sterkte van technische constructies, is deze cursus van onschatbare waarde. Ingenieurs in dit vakgebied moeten de levensduur en vermoeiingsprestaties kunnen analyseren en beoordelen.
Vermoeiingsfracturen en daarmee gepaard gaande structurele storingen kunnen worden veroorzaakt door veel factoren, zoals de kwaliteit van toegepaste materialen, de productietechnologie, het structurele ontwerp, ongeschikte betrouwbaarheidsberekeningen, onderschatting  van belastingspectra en onjuist gebruik van structuren. In deze cursus leer je potentiële moeheidsverschijnselen te identificeren, strategieën te ontwikkelen om fracturen te voorkomen en om de prestaties van constructies te verbeteren.

Docent: René Alderliesten (Universitair hoofddocent Fatigue, damage tolerance and durability

Begint: 2 september 2019