Webinar Challenge-based learning: Onderwijs verbinden met de samenleving | 19 May

19 May 2022 10:00 till 11:30 - Location: Online, via Zoom - By: Teaching Academy | Add to my calendar

Hoger onderwijsonderzoek en praktijk ontmoeten elkaar in dit webinar over challenge-based learning. Hoe kun je deze vorm van leren inzetten om studenten voor te bereiden op de arbeidsmarkt? Wat zijn de ervaringen hiermee tot dusver? Luister en praat mee over wat wetenschap en onderwijspraktijk hierover te vertellen hebben.

Challenge-based learning is een innovatieve manier van leren, waarin ondernemerschap centraal staat. Studenten werken aan realistische problemen, samen met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Hoe organiseer je zoiets? Welke aanknopingspunten biedt wetenschappelijk onderzoek om challenge-based learning in te zetten? Wat zijn kansen en knelpunten die uit de praktijk blijken?

Dit webinar wordt aangeboden door het NRO, Onderwijskennis.nl en het ComeniusNetwerk. Medio april worden de sprekers bekendgemaakt.

Praktische informatie

  • Datum en tijd: donderdag 19 mei van 10.00-11.30
  • Locatie: Online via Zoom
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden: Klik hier

Meer over Onderwijs in verbinding met de samenleving
Onderwijskennis.nl bevat een aantal pagina’s met research informed bronnen en artikelen rondom het thema ‘Onderwijs in verbinding met de samenleving’. Zo is onder meer samengevat wat bekend is uit onderzoek, worden praktijkvoorbeelden en praktische handvatten gegeven, en zijn verdiepende bronnen beschikbaar. De informatie is afkomstig van een breed scala aan kennispartners. Neem eens een kijkje bij: