Thirza Bolhuis

"De studie is een echte uitdaging"


Ik ben vroeg begonnen met mijn studiekeuze en ik wist al snel dat ik een technische studie wilde doen. Ik kwam erachter dat bij elke studie de wiskunde mij het leukste leek. Daarom dacht ik: “Waarom niet gewoon wiskunde studeren?”. Ik heb er goed over nagedacht, want is alleen wiskunde wel leuk. Gelukkig zijn er veel soorten wiskunde en ook veel dingen om te leren, dus de studie is erg divers.

Inmiddels heb ik mijn eerste jaar bijna afgerond. Ik voel me helemaal thuis in Delften ik vind de zelfstandigheid van op kamers wonen erg fijn. Ik doe veel opdrachten met mijn studievrienden, waardoor het niet voelt alsof ik er alleen voor sta.

De studie is een echte uitdaging, maar ik ben er erg blij mee. Ik had het meest moeite met het tempo van de studie, want je leert elke dag weer iets nieuws. Je start met de basis waar je tijdens je studie op verder bouwt. Het leukste van het eerste jaar vond ik het programmeervak, omdat dit een leuke afwisseling is van de meer theoretische vakken.

Ik weet nog niet wat ik na deze studie wil doen. Het lijkt me leuk om later bij de overheid te werken of in het buitenland aan de slag gaan.