BSc Werktuigbouwkunde

Een prothese die zorgt dat een invalide persoon weer kan functioneren, een apparaat dat plastic uit de zee haalt, een robot die voedselverspilling tegengaat; Werktuigbouwkunde zie je overal in de maatschappij terug. Als WB’er werk je aan de Tools to improve life!

Bij de bacheloropleiding Werktuigbouwkunde gebruik je kennis van wis- en natuurkunde om apparaten en systemen te bedenken, ontwerpen, maken en verbeteren. Om het leven van mensen gemakkelijker, veiliger en aangenamer maken. Maar ook om te zorgen dat de wereld steeds een stukje duurzamer wordt. Als werktuigbouwkundig ingenieur ben je een onmisbare schakel tussen technologische ontwikkelingen en de maatschappij!

In het kort

Voertaal: Nederlands

Numerus fixus: nee

Start: september

Vereiste vakken: Natuurkunde & Wiskunde B

Vorm: voltijds – on campus

Belangrijke data

Aanmelddeadline: 1 mei

Meeloopdag: wekelijks vanaf 2 oktober

Open dagen: 20 en 23 oktober

Ervaringen van studenten

Wat vind je het leukste vak en waarom?

De leukste vakken zijn de verschillende projecten. Het geeft voldoening om samen met je projectgroep op een creatieve manier tot een oplossing te komen.

― Jim, 2e jaars student Werktuigbouwkunde

Hoe bevalt de studie?

Ik moet hard werken maar vind dat eigenlijk juist het leuke aan de studie. Een goed cijfer terugkrijgen nadat je echt hard hebt moeten studeren, geeft altijd een heel goed gevoel.

― Renske, 3e jaars student Werktuigbouwkunde

Waarom heb je voor Werktuigbouwkunde gekozen?

Ik heb altijd al een grote affiniteit met techniek gehad en op de middelbare school vond ik natuurkunde en wiskunde erg interessant. Na het bezoeken van verschillende studies, sprong WB in Delft er voor mij echt uit.

― Tijn, 4e jaars student Werktuigbouwkunde

Anderen bekeken ook:

Chat met een student

Stel je vragen aan een student Werktuigbouwkunde.