“Eaten by the Internet”, het boek van Dr. Corinne Cath

Nieuws - 26 oktober 2023 - Webredactie

Op 31 oktober werd het boek ‘Eaten by the Internet’ van Corinne Cath uitgebracht. Het boek komt voort uit haar PhD-werk en richt zich op de kracht van Big Tech en de toekomst van de digitale samenleving.

Onze wereld wordt opgegeten door het internet. Controle over het internet staat gelijk aan controle over het publieke discours, economische activiteiten, sociale cohesie en politiek. In dit tijdperk van onderlinge verbondenheid speelt de infrastructuur van het internet een centrale rol in het politieke landschap.

Naast het aanpakken van zorgen met betrekking tot gegevensverzameling, platformbeheer en voorspellende analyse, is het van essentieel belang om licht te werpen op aanbieders van internetinfrastructuur als een belangrijke bron van politieke invloed.

Corinne Cath, postdoctoraal onderzoeker bij TBM, bracht op 31 oktober haar boek uit over de kracht van Big Tech en de toekomst van de digitale samenleving, 'Eaten by the Internet'. De discussie met de auteurs en redacteur van het boek zal de internetinfrastructuur zichtbaar maken als een sleutelkracht van politieke macht en zal ons ertoe aanzetten ons af te vragen hoe we ervoor kunnen zorgen dat het internet ons zal onderhouden in plaats van ons te consumeren?