Outstanding Paper Award voor Antragama Ewa Abbas op de 36e Bled eConferentie

Nieuws - 05 juli 2023 - Webredactie

Antragama Ewa Abbas heeft de Outstanding Paper Award gewonnen op de 36e Bled eConference, een van de meest prominente conferenties op het gebied van informatiesystemen. 

Antragama's bekroonde paper, geschreven samen met Wirawan Agahari, Hosea Ofe, Anneke Zuiderwijk en Mark de Reuver, is getiteld "Toward Sovereign Data Exchange Through a Meta-Platform for Data Marketplaces: A Preliminary Evaluation of the Perceived Efficacy of Control Mechanisms". Dit paper onderzoekt het complete ecosysteem van datamarkten met de specifieke kwestie van autonomie over gegevensuitwisseling. Het paper presenteert en evalueert twee innovatieve oplossingen - smart contracts en certificeringen, die datasoevereiniteit bij gegevensuitwisseling kunnen bevorderen. De bevindingen tonen veelbelovende positieve effecten op autonomie van gegevens, wat belangrijk is omdat bedrijven nu bang zijn de controle over gedeelde data te verliezen. Dit maakt dat  bedrijven worden gestimuleerd om deel te nemen aan de Data Economie: een visie waarin bedrijven data kunnen uitwisselen om zo nieuwe innovaties te realiseren, terwijl ze Europese waarden als privacy and democratie waarborgen. 

Antragama's werk maakt deel uit van het Horizon 2020 TRUSTS (Trusted Secure Data Sharing Space) project. Lees het volledige paper hier.

Over Bled eConference

De Bled eConference is sinds 1988 een platform voor baanbrekende onderzoekspapers en de Outstanding Paper Award honoreert academische kwaliteit, relevantie voor de praktijk en ambitie voor vooruitgang op het gebied van eCommerce.