Seed funding toegekend voor serious game om stadsbewoners te betrekken bij klimaatactie

Nieuws - 10 mei 2023 - Webredactie

Lisa Scholten ontvangt Seed funding van het TU Delft Climate Action Programme voor het project: 'Evaluating an educational serious game to engage urban residents in behaviour change for large scale climate action'.

Nieuwe vormen van publieke betrokkenheid en gedragsverandering zijn nodig om stedelijke gebieden aan te passen aan extreme overstromingen. De Sudsbury serious game is ontworpen om stadsbewoners en landeigenaren voor te lichten over de effecten van klimaatverandering op overstromingen en de mogelijkheden van duurzame afvoersystemen voor stedelijke klimaatadaptatie. Met het project willen de onderzoekers een systematische evaluatie doen van de effectiviteit van de game bij het overwinnen van cognitief-affectieve barrières voor aanpassing aan klimaatverandering door het uitvoeren van een grote steekproef onder de bevolking en verschillende doelgroepen.

Andere onderzoekers die bij het project betrokken zijn: Rens Kortmann, Maria Freese en Carissa Champlin (IDE-faculteit). Andere Seed Fund grant winnaars vind je hier.

Photo by Jessica Nguyen (2022)