15 augustus 2022

Delfts iGEM studententeam wil sensor voor GHB in drankjes ontwikkelen

Iemand kan ongemerkt drugs in je drankje doen, waarna je wellicht niet meer in staat bent om helder na te denken. Toch kan drogering bijna nooit bewezen worden, omdat GHB binnen 3 uur uit het bloed verdwijnt. Het iGEM studententeam van de TU Delft werkt aan een snelle sensor voor GHB in drankjes te detecteren. Zo kan de gebruiker worden gewaarschuwd en bewijs van de drogering geleverd worden.

04 augustus 2022

Delftse onderzoekers maken DNA-motoren op nanoschaal

Onderzoekers van de TU Delft hebben de kleinste door stroming gedreven motoren ter wereld ontwikkeld. Ge├»nspireerd door de iconische Nederlandse windmolens en door biologische motoreiwitten hebben ze een zichzelf configurerende, stromingsgedreven turbine uit DNA gemaakt, die energie van een elektrische of zoutgradi├źnt omzet in bruikbaar mechanisch vermogen. De resultaten bieden perspectief voor de ontwikkeling van actieve robotica op nanoschaal. Het artikel is vandaag gepubliceerd in Nature Physics.

01 augustus 2022

TU Delft hijst regenboogvlag

24 juli 2022

Delft Hyperloop wint de European Hyperloop Week

Het studententeam Delft Hyperloop heeft de eerste prijs voor het beste hyperloop prototype tijdens de European Hyperloop Week gewonnen, een internationale hyperloopwedstrijd waar zestien teams vanuit de hele wereld aan deelnamen. Na zich een jaar lang volledig gestort te hebben op het ontwerpen en bouwen van een hyperloop prototype, streed het Delftse team, bestaande uit 38 studenten van de TU Delft, afgelopen week tegen de internationale tegenstanders.

/* */