03 augustus 2021

Update Olympische Spelen: vier medailles voor onze topsporters

Wat hebben onze topsporters prachtige prestaties geleverd! In totaal zijn maar liefst vier medailles gewonnen. Roos de Jong (roeien) en Annete Duetz (zeilen) hebben beiden brons behaald en Stef Broenink (roeien) en Ellen Hogerwerg (roeien) hebben een zilveren medaille gewonnen. Ook de andere topsporters mogen trots zijn op hun resultaten. Laila Youssifou (roeien) heeft een zesde plek behaald. Victoria Pelova (voetbal) heeft drie wedstrijden mogen spelen, waarin zij twee doelpunten heeft gescoord. Justen Blok ( hockey) was als reservespeler mee, maar heeft toch zijn speelminuten gekregen.

14 juli 2021

Zwerm autonome kleine drones kan gaslekken lokaliseren

Onderzoekers van de TU Delft, de Universiteit van Barcelona en Harvard University hebben nu voor het eerst een zwerm kleine drones ontwikkeld die autonoom gasbronnen kunnen detecteren.

14 juli 2021

Vidi’s voor twee Delftse toponderzoekers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan twee Delftse wetenschappers een Vidi-financiering toegekend van EUR 800.000. Hiermee kunnen zij de komende vijf jaar een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opzetten.

12 juli 2021

Wetenschappelijke innovaties brengen Olympisch goud dichterbij

Om de Nederlandse sporters te helpen aan goede prestaties op de Olympische Spelen, zijn er bij de TU Delft verschillende sportinnovaties ontwikkeld. Zo wordt er in Tokyo gefietst op de snelst mogelijke baanfiets, draagt het hele Nederlandse team een Cool Cap ter verkoeling, stuurt een supercomputer de zeilers een gedetailleerde windvoorspelling en krijgen de Paralympische rolstoelbasketbaldames essentiële data over hun trainingsprestaties.