14 mei 2021

Onderzoekers Delft en Eindhoven pleiten in Science voor meer ventilatie in strijd tegen corona

Een internationale groep van 39 wetenschappers roept in een artikel in Science op om nog meer in te zetten op ventilatie in de strijd tegen corona. Ze willen hun pleidooi echter veel breder trekken dan de huidige pandemie. Philomena Bluyssen van TU Delft en Marcel Loomans van TU Eindhoven zijn twee van de auteurs. Het artikel verschijnt op vrijdag 14 mei.

10 mei 2021

Een stukje lopen maakt ‘ridesharing’ veel efficiënter

Onderzoekers van de TU Delft hebben een dataset van 10.000 taxiritten in Manhattan geanalyseerd en concluderen dat het delen van een taxi (‘ridesharing’) efficiënter wordt als er ophaal- en afleverlocaties worden gebruikt, en als passagiers een klein stukje van het traject lopen. De onderzoekers hebben hun resultaten online gepubliceerd in Transportation Research Part C.

02 mei 2021

Restaurants Faculteit Bouwkunde als eerste over op volledig vegetarisch aanbod

Duurzaamheid staat bij de TU Delft hoog in het vaandel. Het vormt de rode draad in veel activiteiten die we ondernemen: onderwijs, onderzoek en valorisatie. Maar ook als het gaat om het verduurzamen van onze eigen campus. De faculteit Bouwkunde neemt hierin het voortouw en gaat als eerste faculteit over op een volledig vegetarisch aanbod. Vanaf 3 mei gaat het Ketelhuis weer open en biedt vanaf dan een volledig vegetarisch assortiment aan. Wanneer de andere horecagelegenheden op de faculteit opengaan, zullen deze ook volledig vegetarisch zijn.

30 april 2021

Onderzoekers maken levend materiaal op basis van algen

Een internationaal onderzoeksteam onder leiding van de TU Delft heeft 3D-printing gebruikt om van algen een nieuw, levend en milieuvriendelijk materiaal te maken met veel mogelijke toepassingen.