27 januari 2023

ICAI Lab 'AI for Energy Grids' start nieuwe reeks TU Delft AI for Energy & Sustainability Think Tanks

Het ICAI Lab 'AI for Energy Grids' is een van de 17 nieuwe ICAI labs die onlangs zijn gelanceerd als onderdeel van het NWO LTP programma ROBUST. Dit lab gaat onderzoek doen naar de toepassing van AI op distributienetwerken, waarbij industriële kennis van Alliander wordt gecombineerd met academische kennis van de TU Delft, Universiteit Twente, Radboud Universiteit en Hogeschool van Arnhem & Nijmegen. Het nieuwe lab sluit daarmee goed aan bij de ambities van de TU Delft voor het versnellen van de energietransitie.

26 januari 2023

Koude ijsplaten Antarctica kwetsbaarder dan gedacht

Sommige koude ijsplaten op Antarctica, waarvan onderzoekers aanvankelijk dachten dat ze de komende eeuwen stabiel zouden blijven, blijken tóch kwetsbaar als de aarde verder opwarmt. Dat laat een studie zien onder leiding van de Universiteit Utrecht en waaraan Stef Lhermitte and Bert Wouters van TU Delft meewerkten.

23 januari 2023

Quantum natuurkundige Anne-Marije Zwerver wint Minervaprijs 2022

De jury van de Minervaprijs 2022 heeft uit de reeks indrukwekkende voordrachten Anne-Marije Zwerver (QuTech, TU Delft) als winnaar geselecteerd. Deze prijs is bedoeld voor jonge, veelbelovende vrouwelijke of niet-binaire fysici in Nederland, die excelleren in een natuurkundig vakgebied, experimenteel en/of theoretisch.

19 januari 2023

Green Dragons’ Den TU Delft

Donderdag 19 januari 2023 organiseerde de TU Delft de Green Dragons’ Den, gebaseerd op het televisieprogramma, maar dan gericht op duurzame innovaties. Tijdens de Green Dragons’ Den kregen bedrijven de kans om hun idee te pitchen aan een jury.