1515 resultaten

16 oktober 2019

De TU Delft blijft groeien

Op 1 oktober j.l. waren 25.106 studenten ingeschreven, zo’n 4 procent meer dan vorig jaar op die datum. Daarmee volgt de TU Delft de landelijke trend.

Koningspaar opent verticale afvalwaterzuiveringspilot in New Delhi

Het koninklijk openden 14 oktober 2019 een nieuwe proefinstallatie om vervuild afvalwater in Indiase drains te zuiveren.

14 oktober 2019

NunaX ligt op tweede positie na twee spannende racedagen

Het Vattenfall Solar Team met studenten van de TU Delft heeft zich in Australië na twee dagen van de achtste naar de tweede plek weten te rijden.

14 oktober 2019

Onderzoekers van de TU Delft ontwerpen nieuw materiaal met alleen kunstmatige intelligentie

Onderzoekers van de TU Delft hebben een nieuw materiaal ontwikkeld zonder enig experimenteel onderzoek te doen.

07 oktober 2019

TU Delft presenteert schaalmodel en cabine energiezuinige Flying-V

Tijdens de KLM Experience Dagen presenteert de TU Delft de revolutionaire, energiezuinige Flying-V.

03 oktober 2019

Hollandse Meesters zien, aanraken en vastleggen

Een afbeelding van een schilderij op een scherm of poster lijkt vaak wel op het schilderij, maar komt qua uiterlijk toch niet in de buurt van het echte werk

01 oktober 2019

Wetenschappers TU Delft ontdekken met kunstmatige intelligentie échte Van Gogh

Wat heeft Vincent van Gogh wérkelijk geschilderd en getekend? Schilderijen en tekeningen verkleuren, en wetenschappers van de TU Delft maken, met behulp van deep learning, digitale reconstructies om erachter te komen hoe een kunstwerk er écht heeft uitgezien. ‘Wat we nú zien, is niet wat het was,’ stelt wetenschapper Jan van der Lubbe.

26 september 2019

Opinie: Delftse klimaatonderzoekers staan achter klimaatstaking

De verklaring die deze week door Scientists4Future wordt aangeboden, onderstreept de zorgen die wij als wetenschappers hebben over de huidige gang van zaken. Iedereen die deze vrijdag (27 september) de straat op gaat om een veilige toekomst op te eisen, krijgt steun van Herman Russchenberg en Pier Siebesma, klimaatonderzoekers bij de TU Delft.

25 september 2019

Pelikaandrone bemonstert het water in vliegende vaart

Deze week nam de 'pelikaandrone' van de TU Delft watermonsters in het nieuwe natuurgebied Marker Wadden.

24 september 2019

'Onderzoek naar batterijen is veelbelovend, maar heeft nog een lange weg te gaan'

Intreerede prof.dr.ir. M. Wagemaker (TNW): Recharge 25 september 2019, start om 15:00 – Aula, TU Delft