News & Events

News

17 november 2023

Jeroen van den Hoven keynote speaker over AI bij het Europees Parlement

Jeroen van den Hoven keynote speaker over AI bij het Europees Parlement

Jeroen van den Hoven nam onlangs deel aan een rondetafelgesprek georganiseerd door het Europees Parlement, waar hij pleitte voor de invoering van verantwoorde innovatie in Kunstmatige Intelligentie (AI) om op een productieve manier de ethische uitdagingen aan te pakken die worden veroorzaakt door generatieve AI en grote taalmodellen.

10 september 2023

Successful retreat Delft Digital Ethics Centre

The DDEC research community got together in the beautiful Castle of Oud Poelgeest near Leiden. The Centre has gone through a period of rapid growth, so this was a wonderful opportunity to get to know the new people of the Centre.

07 augustus 2023

Stefan Buijsman bij EenVandaag over een basisinkomen in ruil voor een irisscan

Stefan Buijsman bij EenVandaag over een basisinkomen in ruil voor een irisscan

Een basisinkomen voor elke wereldburger, met als enige tegenprestatie een scan van de iris in je oog. Het is het nieuwe project van de oprichter van ChatGPT, Sam Altman. Onomstreden is het niet. Stefan Buijsman vindt dat er terecht veel privacyzorgen over zijn.

12 juli 2023

The ethical concerns associated with Large Language Models

The Economist published an article on the future of generative AI models on April 19th, outlining some of the risks and ethical concerns associated with Large Language Models. While the article discussed some of the well-known risks with AI-driven technology in general, it failed to adequately address the problem that generative AI poses.

20 juni 2023

Erasmus MC en TU Delft openen eerste AI-ethieklab voor de zorg

Erasmus MC en TU Delft openen eerste AI-ethieklab voor de zorg

Personeelstekort en de voortdurende wens om hoogwaardige medische zorg te bieden. Dit zijn slechts twee van de belangrijkste redenen waarom de toepassing van artificial intelligence (AI) in de zorg de komende jaren een grote vlucht zal nemen. Met de opening van het eerste AI-ethieklab voor de zorg zetten Erasmus MC en de TU Delft in op ethisch verantwoorde en klinisch relevante AI, die een positieve impact heeft op de zorg Ên de zorgmedewerker.

Events

Geen resultaten gevonden.