Interactive Intelligence Group

News

10 oktober 2018

Amazon maakte klassieke fout

Amazon heeft de stekker uit een project getrokken waarbij recruiting software werd ontwikkeld. De software zou consequent vrouwen uitsluiten.

07 oktober 2018

Transparantie bij beslis-ondersteunende systemen.

Steeds meer professionals, zoals artsen en rechters, laten zich bij hun besluitvorming bijstaan door IT-systemen die gebruik maken van Big Data en zelflerende algoritmes.

12 augustus 2018

Van Leeuwenhoek lezing over Intieme Technologie

Intieme technologie zoals quantified self, mobiele apps om locatie te delen, sociale media, high-tech kleding en gedragsondersteunende technologie zoals smart homes komen steeds “dichterbij” in ons dagelijks leven. Deze digitale technologieën hebben veel (potentiële) voordelen, bijvoorbeeld voor het verbeteren van onze gezondheid, efficiëntie, veiligheid en verbinding met andere mensen.

24 juli 2018

Steeds meer robots helpen kinderen in het ziekenhuis

In een ziekenhuis word je meestal geholpen door een dokter of verpleger, maar in steeds meer ziekenhuizen kun je nu ook een robot verwachten. Bijvoorbeeld eentje die je vermaakt in de wachtkamer of eentje die je alles leert over een ziekte. Artsen willen er op die manier voor zorgen dat een bezoek aan het ziekenhuis minder vervelend wordt.

22 juli 2018

Artificial Intelligence; De computer als brein

Een van de grootste beloftes in de ontwikkeling van de technologie is wel artificial intelligence (AI). Het lijkt ver weg, maar er is een grote kans dat u er in het dagelijks leven vaker gebruik van maakt dan u denkt. Zoeken in Google, praten tegen Siri op uw iPhone of kijktips op Netflix zijn allemaal vormen van kunstmatige intelligentie. Het interpreteren van data, herkennen van patronen en matchen van gegevens liggen daar aan ten grondslag.