Caroline Verboog

"Bij vormstudie wordt de student aangestuurd om out-of-the-box te denken en gevoel te krijgen voor dynamiek in een compositie."

Naam: Caroline Verboog
Studiejaar: 3

"Overdracht en Vorm is een van mijn favoriete vakken geworden doordat ik mijn creativiteit erop los kon laten en deze zelfs nog meer kon ontwikkelen."

De Perfecte Compositie
In het eerste semester van het tweede jaar Bouwkunde wordt het vak Overdracht en Vorm 3 gegeven. Dit vak bestaat uit drie onderdelen: vormstudie, tekenstudie en modelstudie.  

Bij vormstudie wordt de student aangestuurd om out-of-the-box te denken en gevoel te krijgen voor dynamiek in een compositie. Zo ben je bezig met het spelen met vorm, contrast en kleur door het maken van zogenaamde kunstwerkjes. De ervaring en kennis die ik toen heb gekregen, nam ik mee naar projecten om zo interessante ontwerpen te creƫren.

Tekenstudie wordt, net zoals vormstudie, Ć©Ć©n keer in de twee weken gegeven. Bij dit vak leer je niet het precieze bouwkundig tekenen, maar juist om 3D ontwerpen uit de losse pols te schetsen. Zelf ben ik perfectionistisch, ik wil elke tekening perfect hebben. Juist door geforceerd te worden om te schetsen leerde ik dat een niet perfecte tekening nog steeds dezelfde informatie en duidelijkheid kan geven!

Het laatste onderdeel, modelstudie, krijg je elke week. Hier leer je omgaan met verschillende computerprogrammaā€™s die we gebruiken bij de studie. Zo kan ik de perfectionist in mij weer naar voren brengen door nauwkeurige 3D modellen te maken.

Overdracht en Vorm is een van mijn favoriete vakken geworden doordat ik mijn creativiteit erop los kon laten en deze zelfs nog meer kon ontwikkelen.

Tekenstudie

Vormstudie

Modelstudie