Health

In de dynamische wereld van de gezondheidszorg is Ć©Ć©n waarheid glashelder: technologie is onmisbaar voor de noodzakelijke zorgtransitie. Meer dan 30% van het onderzoek aan de TU Delft is gerelateerd aan gezondheidszorg. Dit zijn ruim 600 onderzoekers, verdeeld over 45 onderzoeksgroepen. Daarnaast leiden wij jaarlijks honderden studenten op in dit dynamische domein.

Met onze kennis, sterke betrokkenheid, een netwerk van nationale en internationale partners, een topklinisch ziekenhuis en twee vooraanstaande academische ziekenhuizen naast de deur, ontwikkelen wij gezamenlijk de technologieĆ«n van de toekomst. TU Delft biedt een uniek en breed spectrum aan expertise, variĆ«rend van fundamenteel tot ontwerp- en toegepast onderzoek. Op alle niveaus denken wij samen met onze partners na over innovaties in het gehele zorgsysteem, met als resultaat een verbeterd welzijn voor iedereen. Of het nu gaat om de patiĆ«nt, de medische professional, de mantelzorger, de sporter, de oudere of de opgroeiende jeugd- zowel binnen als buiten het ziekenhuis.  

TU Delft en de gezondheidszorg: jouw welzijn, onze innovatie

BNR's Big Five van de Innovatieve Zorg

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.

TU Delft Health Maand

Ontdek de impact van TU Delft op het gebied van de zorgtransitie tijdens de TU Delft Health maand in februari. Gedurende deze maand laten wij zien hoe veel van onze onderzoekers en studenten bijdragen aan de dringende maatschappelijke uitdaging: het omvormen van de gezondheidszorg naar een duurzame en toekomstbestendige vorm. Wij sluiten hiermee aan bij de Slimme Zorgestafette van het Ministerie van VWS en organiseren diverse activiteiten in samenwerking met partners zoals diverse zorginstellingen en samenwerkingsverbanden, faculteiten en de Gemeente Delft.

Ontdek hier een greep uit ons onderzoek en meld je aan voor een van de activiteiten tijdens deze maand.

Ambassadeurs

Tijdens de Health maand in februari presenteert de TU Delft haar rol in de hervorming van de gezondheidszorg. We begrijpen de complexiteit van dit vraagstuk en streven naar een toekomstbestendig en duurzaam zorgsysteem. Maak kennis met ons multidisciplinair team van twaalf vooraanstaande onderzoekers, die een cruciale rol spelen in de herdefiniĆ«ring van het zorgsysteem. Dit team geeft concreet gestalte aan de betrokkenheid van TU Delft en belicht het brede spectrum van TU Delft kennis op dit gebied. Het team van onze health ambassadeurs draagt  onze actieve rol in de zorgtransformatie uit en neemt binnen de universiteit het voortouw binnen dit domein.

Facts & Figures

45
onderzoeksgroepen
350
onderzoekers
102
Masteropleidingen
200
afgestudeerden jaarlijks
30%
onderzoek is gerelateerd aan gezondheidszorg

Impact maken