Questions & Answers

Net afgestudeerd

Ik ben net afgestudeerd; wat moet ik allemaal in orde maken? Bekijk hier de checklist:

Gebruik onderstaande checklist om niets te vergeten. Goed om te weten: de eerste 90 dagen na je afstuderen kun je nog gebruikmaken van de TU Delft ICT-faciliteiten, zoals software, dataopslag, printers, Brightspace en je mailadres. Na 90 dagen wordt alles afgesloten.

TU Delft

 • Schrijf je uit als student.
 • Geef je adreswijziging door via de online alumni community tudelftforlife.nl. Heb je (nog) geen account dan kun je ons ook mailen via alumnirelations@tudelft.nl.
 • Zet je studiefinanciering stop.
 • Stel een out-of-officebericht in. Tip: verwijs naar je privé-mailadres.
 • Maak een back-up van je account/Brightspace.
 • Mocht je nog bibliotheekboeken hebben, vergeet ze dan niet in te leveren.

Alumni Relaties

 • Schrijf je in  op de online alumni community TU Delft for Life.
 • Bekijk de mogelijkheden van het Universiteitsfonds Delft. (Het fonds ondersteunt onderwijs, onderzoek en talent van de TU Delft door onder meer prijzen toe te kennen aan studenten en alumni). 
 • Voor vragen kun je terecht bij TU Delft Alumni Relations

OV-studentenkaart

 • Vergeet niet je OV-studentenkaart stop te zetten, dit kan bij een ophaalautomaat. Tip: de NS geeft €50 korting op een NS-abonnement.

Werk en uitkering

 • Voor hulp bij het vinden van werk kun je contact opnemen met het Career Centre.
 • Nog geen werk? Bij het UWV kun je een bijstandsuitkering aanvragen.

Verhuizen of vertrek naar het buitenland

 • Als je in een huis van DUWO woont, moet je binnen 6 maanden na afloop van je studie verhuizen. Er wordt jaarlijks gecontroleerd.
 • Verhuis je naar het buitenland? Vergeet dit dan niet door te geven aan de gemeente waarin je nu woont.

Check ook of je andere praktische zaken moet regelen zoals het opzeggen van je zorgverzekering of bankrekening in Nederland. Dit zal liggen aan je persoonlijke situatie: naar welk land je verhuist, welk visum je daarvoor hebt, etc. 

Waar kan ik een kopie of een uittreksel van mijn diploma aanvragen?

Via Mijndiplomas.nl kun je als alumnus een uittreksel van je diplomagegevens downloaden. Je dient daarvoor in te loggen met je DigiD. Indien je geen DigiD hebt, kun je een e-mail sturen naar diplomaregister@duo.nl. Het is ook mogelijk om een officieel uittreksel op papier aan te vragen.

Meer informatie en een overzicht kan je hier vinden.

Kan ik nog gebruik maken van kortingen en diensten van de TU Delft?

Als alumnus/alumna van de TU Delft krijg je korting op verschillende diensten van de TU Delft. Zo kun je als alumnus/na kosteloos een pas aanvragen voor de TU Delft bibliotheek, de pas kun je aanvragen bij de balie van de bibliotheek.

Bij Sport & Cultuur blijf je van harte welkom na je afstuderen en krijg je korting.

Verder kun je als net afgestudeerde tegen gereduceerd tarief lid worden van Kivi, de vereniging van Nederlandse Ingenieurs. 

Communicatie

Hoe kan ik op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de TU Delft?

Na je afstuderen worden je gegevens opgeslagen in de alumnidatabase. Als alumnus ontvang je 10 keer per jaar nieuws via de alumninieuwsbrief. Hierin staan innovatieve en maatschappelijke ontwikkelingen van de TU Delft en activiteiten en services voor alumni.

Verder krijg je vier keer per jaar gratis het wetenschapsmagazine ‘Delft Integraal’. In dit magazine komen ontwikkelingen en achtergronden op het gebied van het onderzoek van de TU Delft aan bod.

Tot slot kun je je aanmelden op de online alumni community tudelftforlife.nl. Meer informatie over deze community kan je hier vinden.

Hoe kan ik in contact komen met andere alumni? Welke netwerken zijn er voor Delftse alumni?

TU Delft for Life

Meld je aan op tudelftforlife.nl, de ontmoetingsplaats voor Delftse alumni. Je maakt er makkelijk een eigen profielpagina aan en kunt snel rechtstreeks contact leggen met medealumni. Met behulp van de ‘wereldkaart’ kun je alumni over de hele wereld vinden.

LinkedIn 

Facultaire alumni websites

KIVI

Als lid van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) profiteer je van het grootste ingenieursnetwerk van Nederland. Benut dit netwerk optimaal door (vakinhoudelijke) activiteiten te bezoeken, aan je beroepsontwikkeling te werken, kennis op te halen en contacten te leggen. Ook kun je gebruik maken van het brede dienstenaanbod van loopbaancoaches, cursussen, vakliteratuur en verzekeringen. Bovendien krijg je als KIVI-lid ook toegang tot het digitale ledenboek, waarin ingenieurs uit binnen- en buitenland geregistreerd staan.

Als net afgestudeerde kun je tegen gereduceerd tarief lid worden van Kivi.

Ik wil me graag afmelden van de nieuwsbrief en/of de Delft Integraal. Hoe doe ik dat?

Uiteraard gaan we zeer zorgvuldig om met je gegevens en handelen we in overeenstemming met de Wet bescherming Persoonsgegevens. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet ter beschikking gesteld aan derden. Wil je desondanks liever niet meer door ons benaderd worden? Dan kun je door zelf je communicatievoorkeuren door te geven op de online alumni community tudelftforlife.nl. Heb je (nog) geen account dan kun je ons ook mailen via alumnirelations@tudelft.nl.

Ik ben verhuisd. Hoe geef ik mijn adreswijziging door?

Je kunt zelf je contactgegevens wijzigen op online alumni community tudelftforlife.nl. Heb je (nog) geen account dan kun je ons ook mailen via alumnirelations@tudelft.nl

Vacatures

Ik ben op zoek naar een baan. Kan de TU Delft mij daar bij helpen?

 

TU Delft Career Centre

Bij het TU Delft Career Centre ben je tot vijf jaar na afstuderen welkom voor een-op-een coaching. In het eerste jaar na je afstuderen is dit gratis. Naast coaching biedt het Career Centre ook andere workshops en programma’s aan. 

Entrepeneurs

YES!Delft ondersteunt startende, technische entrepreneurs met een intensief opleidings- en ontwikkelingsprogramma, faciliteiten en een waardevol netwerk. Heb je een innovatief idee en wil je weten of dit kansrijk is en het verder uitwerken? Dan ben je bij YES!Delft aan het juiste adres.

 

Vacatures

Interesse om bij de TU Delft aan de slag te gaan? Op onze vacaturepagina vind je alle vacatures. Verder raden we je aan om eens te kijken op de TU Delft Alumni LinkedIn groep, waar mede-alumni met enige regelmaat vacatures plaatsen.