Dr. B. (Baris) Kumru

Dr. B. (Baris) Kumru

Profiel

Contact

https://twitter.com/drbariskumru  Google Scholar b.kumru@tudelft.nl 

Expertise

Baris heeft een sterke expertise op het gebied van synthetische polymeer- en collo├»dchemie, alsmede fotochemie. Zijn huidige onderzoeksactiviteiten betreffen duurzame polymeermaterialen voor de luchtvaart. Hij richt zich op het ontwerp van functionele monomeren. Verder ontwikkelt hij polymeren voor secundaire toepassingen. Hij is auteur van meer dan 36 publicaties waarvan 14 als corresponderend auteur en hij publiceerde 2 boekhoofdstukken. 

Biografie

Baris voltooide zijn bachelor- en masterdiploma in de chemie aan de Technische Universiteit van Istanbul (Turkije) waarbij hij zich richtte op de vorming van functionele polymeren. Daarna begon hij aan zijn PhD aan het Max Planck Institute of Colloids and Interfaces (Potsdam-Duitsland) waar hij in 2019 promoveerde in polymeerchemie. Daarna werd hij groepsleider bij de afdeling Colloïdchemie van hetzelfde instituut. Sinds april 2022 is hij tenure-track assistant professor bij de Aerospace Manufacturing Technologies groep in de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek - TU Delft.

Lees meer

Publicaties

Media

Prijzen

  • 2022-12-13

    2022 Class of Influential Researchers: Europe, Middle East, and Africa award

    Baris Kumru (ASM) heeft de ÔÇś2022 Class of Influential Researchers: Europe, Middle East, and AfricaÔÇÖ prijs gewonnen van de American Chemical Society. Deze prijs wordt uitgereikt aan 20 onderzoekers die baanbrekend onderzoek doen in industri├źle en technische chemie, en een professionele carri├Ęre hebben van minder dan 10 jaar

Nevenwerkzaamheden