Ing. G. (Gabriel) Nova MSc

Ing. G. (Gabriel) Nova MSc

Profiel

Biografie

Ik ben een Chileense promovendus in de sectie Transport & Logistiek van de afdeling Engineering Systems and Services van de faculteit TPM, in de lijn "Using AI to automate choice modelling".
Mijn academische achtergrond is een Burgerlijk Ingenieur Transport en een Master in Transport Engineering, beide aan de Universiteit van Chili. Mijn masterscriptie, begeleid door professor Angelo Guevara, was gericht op het bestuderen en begrijpen van de dynamiek van attribuutonderzoek in discrete keuzeprocessen. De studie richtte zich eerst op de verzameling en analyse van dergelijke gegevens met behulp van de "click-tracker" en "eye-tracker" methoden gemonteerd op een speciaal ontworpen SP-enquête. In de tweede fase van het onderzoek werd gekeken naar de formulering en validering van een willekeurig nutsmaximalisatiemodel dat rekening houdt met de sequentiële evaluatie van attributen (RUM-DFT).

Projecten

Tegelijkertijd en voordat ik aan mijn doctoraat begon, werkte ik als onderzoeksmedewerker aan het   Institute of Complex Systems Engineering (Universiteit van Chili). De twee belangrijkste onderzoekslijnen hielden verband met:
Ontwikkeling van een methodologie die met het gebruik van biosensoren (( Biomonitor V3.0) en met een contextuele toepassing plus een softwarearchitectuur, het vastleggen en opslaan van informatie van psychofysiologische gegevens van gebruikers in verschillende contexten mogelijk maakt, zoals het gebruik van de fiets, het gebruik van openbaar vervoer, het besturen van voertuigen, de analyse van telewerk, de onderdompeling in monitoren en virtuele realiteit, het gebruik van sport (golf) en de analyse van de validatie van IAPS. Formulering en validatie van RUM-DFT die de volledige opeenvolging van intermediaire beslissingen in de aandacht voor het prekeuzegedeelte beschouwt, gegeven de bekende aandachtsinformatiematrix. Bayesiaanse schatting wordt onderzocht om de volgorde van de aandachtsattributen terug te vinden met alleen de keuze in een keuzesituatie.

Lees meer

Nevenwerkzaamheden