Dr.ir. J.A. (John-Alan) Pascoe

Dr.ir. J.A. (John-Alan) Pascoe

Profiel

Biografie

John-Alan is een universitair docent aan de Faculteit Luchtvaart- & Ruimtevaarttechniek, in de onderzoeksgroep Structural Integrity & Composites. Hij behaalde in 2016 zijn doctoraat aan de TU Delft, voor zijn proefschrift over vermoeiingsscheurgroei in gelijmde verbindingen. Daarna was hij twee jaar werkzaam als Research Associate aan Imperial College London, waar hij werkte aan het creƫren van nieuwe microstructuren in koolstofvezelcomposieten om hun schade-tolerantie te verbeteren.

Onderzoek

John-Alan is gefascineerd door breuk en vermoeiingsverschijnselen, en in het bijzonder de interactie tussen mechanismen op verschillende lengteschalen. Zijn doel is begrijpen hoe materiaalverschijnselen op verschillende niveaus de groei van scheuren en andere schades beĆÆnvloed, en om deze kennis te gebruiken voor het ontwikkelen van concepten voor damage management of om materialen en constructies aan te passen zodat hun faalgedrag verbetert. Dit kan het verbeteren van de sterkte of schadetolerantie van een constructie betekenen, maar bijvoorbeeld ook het makkelijker maken om schade te detecteren, of zorgen dat een constructie meer geleidelijk faalt, zodat de gebruikers de kans hebben om in te grijpen. Met beter begrip van schademechanismen kunnen ook nieuwe certificatie-methodologieĆ«n ontwikkeld worden zodat nieuwe innovaties sneller kunnen worden toegepast in primaire (veiligheids-kritieke) constructies.     
John-Alan's uiteindelijke doel is het verbeteren van veiligheid en efficiƫntie in de lucht- en ruimtevaart en andere sectoren, door middel van methodes en schadetolerante ontwerpconcepten die zijn gefundeerd op een diepgaand begrip van de onderliggende physica.

Lees meer

Publicaties

Media

Meer media

Nevenwerkzaamheden