Prof.dr.ir. J. Hellendoorn

Prof.dr.ir. J. Hellendoorn

Profiel

Expertise

Informatica, kunstmatige intelligentie, alternatieve logica's, Dempster-Shafer theorie, Bayesian systemen, fuzzy logica, fuzzy control, regeltechniek, Model Predictive Control, risico-analyse, innovatie, business development.

Biografie

Hans Hellendoorn studeerde Technische Informatica in Delft met als afstudeerrichting kunstmatige intelligentie. Hij promoveerde in 1990 op het proefschrift ‘Reasoning with Fuzzy Logic’. Na zijn promotie ging hij naar Siemens R&D in München waar hij tot 1997 werkte als afdelingshoofd van een onderzoeksgroep voor fuzzy control. Van 1997 tot 2008 werkte hij bij Siemens, eerst als hoofd van de afdeling Trainingssimulatie, vanaf 2001 als innovatiemanager.

Van 1999 tot 2008 was hij parttime hoogleraar ‘Industrial applications of computational intelligence’ aan de TU Delft, eerst bij Elektrotechniek, sinds 2004 bij Werktuigbouwkunde. Sinds 2008 is hij voltijds hoogleraar Regeltechniek aan de faculteit 3mE van de TU Delft. Sinds 2011 is hij Directeur Onderwijs en Directeur Graduate School bij de faculteit 3mE, aan deze faculteit studeren ruim 4700 studenten en werken ruim 300 promovendi. Van 2012 tot 2018 was hij hoofd van de afdeling Delft Center for Systems and Control, sinds april 2018 is hij hoofd van de afdeling Cognitive Robotics. Zijn onderzoeksgebied is ‘Multi-agent control of large-scale hybrid systems’.

Hans Hellendoorn is co-auteur van vier wetenschappelijke boeken en auteur en co-auteur van meer dan 200 wetenschappelijke artikelen. Hij organiseerde diverse internationale workshops en conferenties. Hij begeleidde afgelopen jaren circa 100 afstudeerders en meer dan 20 promovendi.

Lees meer

Nevenwerkzaamheden