L.S.F. Frowijn MSc

L.S.F. Frowijn MSc

Profiel

Expertise

Expertise Mijn expertise ligt bij de ontwikkeling van waterstof energiesystemen en de waterstofeconomie vanuit een interdisciplinair perspectief en de energietransitie. Daarnaast heb ik ervaring met techno-economisch onderzoek, wetenschapsfilosofie en wetenschaps- en technologiegeschiedenis.  
Publicatie(s)  In december 2021 heb ik mijn eerste wetenschappelijke paper gepubliceerd in de journal Sustainable Energy Technologies and Assessments. Het paper: 'Analysis of photon-driven solar-to-hydrogen production methods in the Netherlands' heb ik gepubliceerd met Prof. dr. Wilfried van Sark.
Op het moment werk ik aan een paper over eenkostenvergelijking van verschillende systeemconfiguraties voor onshore en offshore waterstofproductie. Daarnaast onderzoek ik de opkomst van de waterstofeconomie als een ideaal in de jaren 70' van de 20ste eeuw. 

Biografie

Mijn naam is Laurens Frowijn en sinds december 2022 ben ik bezig met het PhD-project 'Hydrogen value chain development - Integrated hydrogen-energy system' bij de onderzoekgroep Energie en Industrie aan de faculteit Technologie, Beleid en Management.
Ik heb de afgelopen anderhalf jaar gewerkt als waterstof en duurzame energie project ingenieur bij Witteveen+Bos. Hiervoor heb ik in 2020 de onderzoekmasters MSc Energy Science en MSc History and Philosophy of Science afgerond aan de Universiteit Utrecht.
Ik woon in Utrecht met mijn vriendin en twee katten. Verder houd ik van voetballen met mijn voetbalteam, bordspellen spelen en probeer ik meer tijd te steken in pianospelen, maar ik ben helaas nog niet zo goed.

Lees meer

Nevenwerkzaamheden