Dr.ir. P.R. Wellens

Dr.ir. P.R. Wellens

Profiel

Homepage

http://homepage.tudelft.nl/s9j2u

Biografie

Peter Wellens studeerde Civiele Techniek in Delft. Zijn afstudeeronderzoek ging over golfenergie. Zijn promotieonderzoek vond plaats bij Maritieme Techniek, sectie Scheepshydromechanica, in samenwerking met Computational Mechanics van de Rijksuniversiteit Groningen en een groep bedrijven gecoördineerd door MARIN. Het onderzoek ging over (genererende) absorberende randvoorwaarden voor golven in numerieke rekendomeinen. Deze zijn essentieel voor de kwaliteit van langere numerieke simulaties met golven en constructies op zee.
Aansluitend aan het promotieonderzoek ging Peter bij Deltares werken. Eerst werkte hij als onderzoeker bij de afdeling Coastal Structures and Waves, daarna als afdelingshoofd van de groep die zich met de experimentele faciliteiten bezig houdt.
Sinds 2016 werkt Peter als Assistant Professor bij de TU Delft, sectie scheepshydromechanica. Zijn onderwijs gaat over niet-lineaire golfkrachten op constructies in zee. Zijn onderzoek richt zich op extreme golfbelastingen op schepen met matige voorwaartse snelheid.

Lees meer