Dr.ir. W.L. (Willem) Auping

Dr.ir. W.L. (Willem) Auping

Profiel

Expertise

Willem L. Auping is een methodoloog gespecialiseerd in de impact die diepe onzekerheid heeft op de manier waarop we simulatiemodellen ontwikkelen en gebruiken

Projecten

Het project REEsilience wordt gefinancierd door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europe (GA Nummer 101058598) van de Europese Unie. Het wordt geco ördineerd door het Institute for Precious Metals and Technology (STI) of Pforzheim University, Germany en duurt tot juni 2026. Het consortium bestaat uit 16 projectpartners en twee geassocieerde partners uit tien Europese landen (België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Polen, Slovenië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.
 
REEsilience heeft als doel om een weerbare en duurzamer toeleveringsketen te creĂ«ren voor magnetische zeldzame aardmetalen in Europa voor e-mobility, duurzame energie, sensors en meer.  
 
Website: reesilience.eu

Biografie

Dr.ir. Willem L. Auping is Universitair Docent bij de sectie Beleidsanalyse van de faculteit Techniek, Bestuur en Management (TBM). Voor zijn aanstelling als Universitair Docent was hij 3 jaar werkzaam bij Beleidsanalyse als docent en onderzoeker. Hij heeft ook bij deze sectie zijn promotieonderzoek afgerond (titel: Modelling Uncertainty). Daarvoor was hij 4,5 jaar werkzaam als strategisch analist bij het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS), een Nederlandse, onafhankelijke denktank die opereert op het grensvlak van internationale betrekkingen en veiligheid. Tegelijkertijd met zijn tijd bij HCSS is hij als extern promovendus bij beleidsanalyse begonnen. Hij heeft zijn ingenieursdiploma gehaald in "Systems Engineering, Policy Analysis and Management" en BSc in de "Technische Bestuurskunde", beide opleidingen van TBM.

Lees meer

Nevenwerkzaamheden