Laptop

Voor het volgen van het onderwijs op onze faculteit CiTG is het handig om te kunnen beschikken over een laptop in de colleges, voor studenten in het eerste jaar van de BSc opleiding vinden we het zelfs een must. Je bent dan niet afhankelijk van openingstijden van computerruimtes of beschikbaarheid van een computer in drukke periodes (tentamenperiodes of deadlines voor verslagen bijvoorbeeld).

De faculteit beschikt over een prima draadloos netwerk en vele laptopplekken met stroomvoorziening. Daarnaast kun je ook snel en makkelijk internettoegang krijgen via het vaste netwerk. Handig als je grote bestanden gebruikt.  Prik in met een netwerkkabel, eenmalig aanmelden en klaar. Alle centrale ICT voorzieningen (mail, file, print) zijn vanaf studentenlaptops bereikbaar. 

Welke laptop?

De TU Delft kent een laptop project. Via het laptopproject heb je de keuze uit twee modellen. Voor CiTG raden we de aanschaf van de instaplaptop af. Het high end model is wel afgestemd op de eisen die de CiTG-software stelt. Deelname aan het laptopproject is niet verplicht maar biedt veel voordelen:

  • je krijgt een krachtige computer met een goed scherm voor een zeer redelijke prijs.
  • je krijgt drie jaar garantie op de laptop en batterij.
  • gaat de laptop binnen die tijd kapot dan wordt hij gratis gerepareerd (lees voorwaarden). Tijdens de reparatietijd krijg je een leenapparaat, merk en type gelijk aan je eigen laptop.

Als je geen gebruik maakt van de high-end aanbieding van het laptopproject en je wilt zelf een laptop aanschaffen, let dan op het volgende:

  • Geschikt voor Windows 7 of hoger
  • Een krachtige grafische kaart 
  • Tenminste 8 GB RAM
  • Tenminste 256 GB harddisk

Een Apple is minder geschikt, omdat de meeste software van Civiel alleen op Windows werkt. Een deel van de software (of een alternatief pakket) is overigens wel voor de Mac beschikbaar. 

Software

De benodigde software is voor alle studenten nu te downloaden via de sofware portal. Klik hier voor meer informatie.

De student is zelf verantwoordelijk voor het installeren van de benodigde software. Als de student er niet uitkomt, helpt SID-Studoc studenten bij het installeren van software en biedt assistentie bij het gebruik van software.