Clive Brown van Oxford Nanopore op kickoff Bioengineering Institute

Nieuws - 01 februari 2018 - Delft Bioengineering Institute

Op dinsdag 27 maart lanceert de TU Delft het Delft Bioengineering Institute. Hoofdspreker is Clive Brown, chief technology officer bij DNA sequencing-specialist Oxford Nanopore Technologies. Iedereen met interesse in onderzoek op het grensvlak van biologie en engineering is van harte welkom om de bijeenkomst in de Aula bij te wonen.

Next generation sequencing
Prof.dr. Isabel Arends, hoogleraar biokatalyse en oprichter van Delft Bioengineering Institute: “We zijn vereerd dat Clive Brown onze gast is, juist nu er grote doorbraken zijn op het gebied van next generation sequencing. Biologische informatie is nu betaalbaar en toegankelijk, en we kunnen er veel meer mee dan vroeger. Tijdens de lancering van het instituut laten we zien hoe we die informatie willen benutten om er vraagstukken mee aan te pakken op gebieden als energie, materialen, gezondheid en klimaat.”

Bioengineering Institute
Delft Bioengineering Institute verenigt meer dan honderd wetenschappers van verschillende faculteiten die werken op het grensvlak van biologie en engineering. Doel van het instituut is het verbinden van Delftse bioengineers met elkaar en met externe partners. Samen met partijen vanuit overheid, industrie, bedrijfsleven, non-profitorganisaties en andere kennisinstellingen wil het instituut publiek-private projecten opzetten rondom thema’s als energie, materialen, gezondheid en klimaat.

Meer informatie en aanmelden
Op dinsdag 27 maart 2018 gaat Delft Bioengineering Institute officieel van start. Via tudelft.nl/bioengineering kun je het programma bekijken en je aanmelden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nienke van Bemmel, coördinator Delft Bioengineering Institute, N.vanBemmel@tudelft.nl.