Philips heeft het bedrijf NightBalance overgenomen, een spin-off van de TU Delft die een innovatieve behandeling van zogeheten positieafhankelijk slaapapneu (POSAS) en positieafhankelijk snurken heeft ontwikkeld. Oprichter en CEO Eline Vrijland-Van Beest is enthousiast over de overname. “We gaan samen werken aan innovatieve oplossingen waardoor mensen over de hele wereld ’s nachts beter zullen slapen.”

NightBalance produceert de Sleep Position Trainer (SPT): een apparaatje dat een comfortabele behandeling biedt voor mensen die lijden aan POSAS. De SPT bevat een slaaphoudingsensor die op de borstkas gedragen wordt en de patiënt met lichte vibraties traint om niet meer op de rug te slapen.

“I am proud that our innovation is in good hands with Philips. Their strength in connected sleep therapy solutions and global reach will accelerate the accessibility of the Sleep Position Trainer.” – Eline Vrijland-Van Beest

“We hebben NightBalance in 2009 opgericht met de ambitie om de levens van patiënten met positieafhankelijk slaapapneu wereldwijd te verbeteren”, zegt Vrijland-Van Beest. “Ik ben trots dat onze innovatie nu in goede handen is bij Philips. Hun sterke positie op het gebied van slaaptherapie en wereldwijde bereik zal ervoor zorgen dat meer patiënten gebruik kunnen maken van de Sleep Position Trainer.”

Philips stelt dat NightBalance een ‘unieke, patiëntvriendelijke’ oplossing heeft ontwikkeld om positieafhankelijk  slaapapneu en positieafhankelijk snurken te behandelen dat een goede aanvulling is op het huidige aanbod. De overname stelt Philips in staat om de positie op de ‘home care’ markt te verstevigen.

Eline Vrijland-Van Beest is alumna van de TU Delft (Industrieel Ontwerpen, cum laude). Ze begon met de ontwikkeling van de SPT als afstudeerproject. Nadat ze haar bedrijf had opgericht, trad ze toe tot het incubatorprogramma van YES!Delft. Tegenwoordig is NightBalance gevestigd in Den Haag.

Persbericht door Philips.