Carrièremogelijkheden

Kom je van de TU Delft, dan kun je meer dan alleen programmeren. Je hebt immers geleerd om problemen te analyseren en om je te verdiepen in de omgeving waarin het systeem moet functioneren en in de gebruiker die uiteindelijk met het programma gaat werken. Je bent een conceptueel denker en kunt goed samenwerken. Daarnaast heb je een goed gevoel voor de kwaliteit van software. Na de afronding van de bachelor Computer Science & Engineering gaan de meeste studenten door met een master, maar je kan ook de arbeidsmarkt op.

Populaire functies

  • Systeemontwikkelaars
  • Systeembeheerders 
  • Consultancy
  • IT-management
  • Onderzoeker
  • Ondernemer

Kans op de arbeidsmarkt

Er is een enorme vraag naar informatici. In elke sector zijn informatici nodig, denk bijvoorbeeld aan het onderwijs, de landbouw, muziek industrie of de medische sector. Daarnaast zijn er ook bedrijven die voornamelijk bezig zijn met software ontwikkeling. Je kunt terechtkomen bij software-ontwikkelaars zoals Google en Exact, bij consultancybureaus zoals KPMG en Logica of bij vooruitstrevende bedrijven zoals Philips, ING en Ahold. Maar je kunt ook onderzoeker worden bij de TU Delft of TNO. Verder kun je denken aan de volgende functies: software engineer, software developer, data scientist, security analist, graphics specialist, systeemanalist, innovatie- of projectmanager en consultant in binnen- of buitenland. Daarnaast kan je interactieve multimedia-applicaties, games of e-learning systemen ontwerpen. Ten slotte kun je net als veel afgestudeerden je eigen bedrijf beginnen, zoals Aanmelder.nl en Clinical Graphics.

Promoveren

Een wetenschappelijke carrière begint met een promotietraject in de vorm van een vierjarig onderzoeksproject. Dit onderzoeksproject kan zijn op het gebied van Computer Graphics and Visualisation, Cyber Security, Intelligent Systems, Embedded Software of Software Engineering, waarnaar aan de TU Delft toonaangevend onderzoek wordt gedaan. Je werkt je tijdens het traject in een internationale omgeving en je verdiept en verbreedt je kennis. Als promovendus ga je gedurende vier jaar de diepte in om uiteindelijk een proefschrift te schrijven waarin je jouw bijdrage aan de wetenschap vastlegt. Na de promotie mag je dr. ir. (PhD) voor je naam zetten.