Over de opleiding

Vakgebied

Als technisch informaticus ontwerp en ontwikkel je software om grote hoeveelheden data efficiënt te verwerken en om gebruikers in staat te stellen op intuïtieve wijze met intelligente digitale systemen om te gaan. Technische informatici werken aan software voor webapplicaties, mobiele apps, routeplanners, robots, zorgsystemen, financiële dienstverlening en ga zo maar door. Het gaat technische informatici niet alleen om programmeren, maar bijvoorbeeld ook om de efficiëntie en veiligheid van een programma, hoe de gebruikers omgaan met een systeem en hoe software verantwoordelijk in gebruik kan worden genomen. Binnen Computer Science and Engineering zijn er verschillende vakgebieden, enkele voorbeelden zijn:

Studielast

180 EC, 36 maanden

Indeling studieweek

Colleges
12 uur

Projecten en practica
10 uur

Zelfstudie
18 uur

Matching & Selectie

De bacheloropleiding Computer Science & Engineering aan de TU Delft heeft een Matching & Selection (Numerus Fixus) procedure. Dit betekent dat alle kandidaten worden geselecteerd. 

Tweetalige (Nederlands-Engelse) track en Engelse track

De Bachelor Computer Science and Engineering bestaat uit twee tracks: de Tweetalige (Nederlands-Engelse) track en de Engelse track. Bij de Tweetalige track is het belangrijk dat je naast de Engelse taal, ook de Nederlandse taal beheerst. Je leert verschillende academische vaardigheden in het Nederlands, zoals presenteren, wetenschappelijk schrijven en onderzoek doen. Daarnaast kan je tijdens de wiskunde colleges, computer labs en het mentoraat vragen in het Nederlands stellen. De hoorcolleges en studiematerialen worden wel volledig in het Engels aangeboden. Hierdoor studeer je in een diverse omgeving met veel internationale studenten.

We raden studenten die (aantoonbaar) de Nederlandse taal beheersen aan om zich in te schrijven in Studielink voor de track Technische Informatica, Nederlands-Engels.

Bindend Studieadvies

De TU Delft hanteert een Bindend Studieadvies (BSA). Dit betekent dat je in het eerste studiejaar ten minste 3/4 deel van je studiepunten moet halen om je opleiding te mogen voortzetten; dit is 45 EC van de 60 punten die je kunt halen. Als je een ‘negatief Bindend Studieadvies’ krijgt, kun je je de volgende 4 jaar niet meer voor deze opleiding inschrijven.

Feiten en cijfers

50%
Van de bachelor afgestudeerden begint aan een masteropleiding aan de TU Delft

550
Eerstejaars CSE-studenten in 2023-2024 

25%
Wiskunde in het eerste jaar 

Studievereniging W.I.S.V. ‘Christiaan Huygens’

‘Christiaan Huygens’ is the study association for Applied Mathematics and Computer Science at the TU Delft.