Selectieprocedure

De bacheloropleiding Computer Science & Engineering aan de TU Delft kent een Matching & Selection (Numerus Fixus) procedure. Dit betekent dat er slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar is en dat alle kandidaten worden geselecteerd via de Matching & Selection procedure. Voor het academisch jaar 2024-2025 kunnen we 550 nieuwe bachelorstudenten verwelkomen. De inschrijvingstermijn sluit op 15 januari 2024.

Belangrijke Data:

Aanmelden via Studielink:
Tot 15 januari

Procedure 2024/2025

Ben jij een leergierige probleemoplosser en proactieve teamspeler met een grondige analytische instelling? En herken jij je ook in onze kernwaarden die zijn vastgelegd in de TU Delft Gedragscode: Diversiteit, Integriteit, Respect, Engagement, Courage en Trust (DIRECT)? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als je nog niet zeker weet of Computer Science & Engineering de juiste opleiding voor jou is, lees dan Brochure 1 – Studiekeuze hulp om je te helpen bij je studiekeuze.

Inschrijving & Track

Om deel te nemen aan de CSE Matching & Selectie procedure moet je je voor 15 januari (23:59 CET) inschrijven in het landelijke aanmeldingssysteem Studielink en voldoen aan de toelatingseisen (deficiĂ«nties dienen vóór 15 juli te zijn weggewerkt). In Studielink kan je ook aanvinken welke track je wilt volgen (Engels of Bilingual). Studenten met een buitenlands diploma zijn enkel toelaatbaar tot de Engelstalige track, tenzij zij voldoen aan de Nederlandse taalvaardigheid vereiste van de Bilingual track. Als je een internationaal diploma hebt, zorg er dan voor dat je je aanvraag in Osiris voortzet en dien voor 15 januari ook een volledig aanvraagdossier in. Houd er rekening mee dat het wat tijd kost om je login voor Studielink te verkrijgen en je aanmelding af te ronden, dus begin op tijd, want alle deadlines staan vast.

Communicatie (na 15 januari)

Na het sluiten van de aanmelddeadline op 15 januari ontvang je uiterlijk maandag 22 januari de eerste communicatie over de Matching & Selectie procedure. Dit gebeurt in de vorm van een email die wordt verzonden naar het emailadres dat je hebt opgegeven in Studielink. Houd je (spam) inbox in de gaten voor deze email. Alle verdere communicatie over de selectieprocedure wordt per email verzonden naar het adres dat je hebt opgegeven in Studielink.

Matching & Selectie procedure

De procedure bestaat uit twee delen: Het Matching-deel van de procedure is bedoeld om je inzicht te geven of CSE aan de TU Delft de juiste keuze voor jou is. Je moet de Matching-onderdelen voltooien om een rankingnummer te krijgen, maar ze bepalen niet je plek in de ranking. Je prestaties in het selectiedeel van de procedure bepalen je plaats in de eindrangschikking. Voor het selectiegedeelte worden alle kandidaten getest op drie selectiecriteria: 1. Mathematics, 2. Systematic Reasoning & Logical Thinking, 3. Algorithmic & Computational Thinking.

Gedetailleerde informatie over de Matching & Selectieprocedure is te vinden in  Brochure 2 – Matching & Selection Procedure CSE 2024-2025. Je moet Brochure 2 zorgvuldig doorlezen om je goed voor te bereiden op de procedure!

Rangnummer en uitslag

Na het succesvol doorlopen van de Matching & Selectie procedure ontvang je op 15 april via Studielink een rankingnummer. Je rankingnummer is gebaseerd op je relatieve prestaties ten opzichte van de andere kandidaten.