Over de opleiding

Bij Klinische Technologie word je opgeleid tot medisch-technisch professional die zijn of haar expertise inzet binnen een medisch behandelteam voor een optimale diagnose en behandeling van de pati├źnt.

Een Klinisch Technoloog vergemakkelijkt de introductie van technologische vernieuwingen in de zorgsector en maakt het verschil in de gezondheidszorg van de toekomst. Als student leer je op een ingenieursmanier het menselijk lichaam en ziektes analyseren en leer je werken met complexe technologie├źn.

Studielast

180 EC, 36 maanden

Indeling studieweek

Colleges
16 uur

Projecten en practica
8 uur

Zelfstudie 
16 uur

Vakgebied

Medische technologie├źn worden steeds belangrijker in de gezondheidszorg. Nieuwe diagnoses mogelijk die ziekten in een vroeger stadium kunnen opsporen en behandelingen die meer gericht zijn op de individuele pati├źnt.

Bij het gebruik van complexe medische apparatuur is alleen medische kennis van de pati├źnt niet meer voldoende. Kennis van de onderliggende technische principes en beperkingen van het apparaat zijn onmisbaar om tot een goede diagnose of succesvolle behandeling te komen. Er is dus een groeiende behoefte aan technisch onderlegde medische professionals. Deze rol kunnen Klinisch Technologen vervullen.

Onderwijsprogramma

De opleiding Klinische Technologie is een multidisciplinaire studie waarin geneeskunde en techniek samenkomen. Het medische en technische wordt veelal binnen de vakken met elkaar ge├»ntegreerd. Je krijgt zowel hoorcolleges, begeleide studiegroepen, laboratoriumtraining, klinische vaardigheden, practica en combinaties van deze studievormen. 

Bindend Studieadvies

De TU Delft hanteert een Bindend Studieadvies (BSA). Dit betekent dat je in het eerste studiejaar ten minste 3/4 deel van je studiepunten moet halen om je opleiding te mogen voortzetten; dit is 45 EC van de 60 punten die je kunt halen. Als je een 'negatief Bindend Studieadvies' krijgt, kun je je de volgende 4 jaar niet meer voor deze opleiding inschrijven. 

Feiten en cijfers

Colleges
100% Nederlands

Studentenpopulatie    
309 bachelorstudenten
59% vrouwen | 41% mannen

65% behaalt het KT diploma binnen 4 jaar
80% stroomt door naar een master bij TU Delft

Studievereniging Variscopic

Variscopic is de studievereniging van Klinische Technologie. Ze behartigt de belangen van studenten en organiseert allerlei leuke en leerzame activiteiten, zoals lezingen, excursies en zo af en toe borrels of feestjes. 
Daarnaast houdt Variscopic zich bezig met de onderwijskwaliteit. Het bestuur houdt nauw contact met de studieco├Ârdinators en het onderwijsteam om zo een goede en kwalitatieve studie te blijven garanderen.