Science Day

27 oktober 2019 | 12.00 -16.00

Science Day en Mini Maker Faire

Zondag 27 oktober a.s. presenteren wij de wondere wereld  van Science en Makerspace tijdens Science Day en Mini Maker Faire. Iedereen, jong en oud, mag gratis komen ervaren en beleven wat Science eigenlijk is….. We hebben dit jaar meer show en spektakel toegevoegd aan het programma met o.a. een Mad Science show, Escaperoom en een interactieve Velo Electro met 3d gaming.

Wat is er allemaal te beleven?

Kom naar de “Magie van Chemie show’’ en beleef het ontstaan van de chemie, kwakzalvers, alchemisten en moderne chemie. Je hoort prachtige verhalen en anekdotes, begeleid door twaalf proeven die je beter niet thuis kan doen…… Leuk en interessant voor nieuwsgierige mensen van 5 tot 150!

Luister naar mini colleges over kwantummechanica, de wereld van Tesla en cybercrime. Of ga kijken naar de demonstraties in onze Labs. Bekijk welke trillingen aardbevingen veroorzaken in het Bouwlab.

Ontdek of algen in staat zijn om van slootwater schoon drinkwater te maken. Ervaar de werking van je zintuigen in het Senselab.

Bereikbaarheid

Let op! Er zijn omleidingen i.v.m. werkzaamheden aan de Sint Sebastiaanbrug, Mijnbouwstraat en Julianalaan in Delft.

Liever iets met je handen doen?

Dat kan ook tijdens de workshops stuiterballen en slijm maken. Of wil je liever in de huid kruipen van een professor, robot of astronaut? Maak dan je eigen masker. Wel eens gehoord van de Leaphy robot, de OZObot, de SOMNOX robot? Of bouw je eigen BEP? En wat dacht je van de Robotarm? Kom kennis maken en kijk hoe deze unieke objecten gemaakt zijn en wat ze allemaal kunnen doen.

MakerSpace

Onze MakerSpace staat vol met makers, die bijzondere en unieke projecten laten zien. Denk aan phablabworks Phiwaste of project X van De Jonge Onderzoekers en het scholierenlab. Maak ook kennis met de maakbare wereld van Rolf Hut. Of laat je kapotte elektronica, textiel, fiets of meubels maken bij het Repaircafe.

Gaming

Beleef de ultieme game ervaring en test unieke games, die door het Gamelab van de TU Delft zijn ontwikkeld!

Voor de hardcore GAMERS onder ons is er een mini competitie georganiseerd waarin je in korte rondes kan gamen tegen elkaar met het spel Super Smash Bros Ultimate.

Daarnaast bieden wij jullie ook de mogelijkheid om elkaar uit te dagen tijdens een spel Guitar Hero of Mario Karten.

Ontwerp en bouw je eigen virtuele wereld in Minecraft, gepresenteerd door Geofort!

Nieuwsgierig naar de geheimen van de TU Delft?

Kom dan naar de Botanische Tuin en los het houtmysterie op in de workshop CSI houtmysterie (familieworkshop). Je kunt ook het DNA van planten ontcijferen, meedoen aan de workshop glas blazen of  een geheime boodschap uit sap ontrafelen. Samen met IHEKroboot en De Papaver gaan we watermonsters nemen en analyseren, kriebelbeestjes met een echt veldonderzoek en de kroosboot in actie zien.

Naast de ingang staat een bus klaar om je naar de The Green Village te brengen om meer te weten te komen over duurzaamheid. Je kunt ook naar Festo en de unieke wereld van automatiseringstechnologie bekijken.

Plattegrond

Kijk snel op de plattegrond om te weten waar je moet zijn voor alle leuke activiteiten.

Honger of lekkere trek?

Geen zorgen! Er staan drie foodtrucks met heerlijke versnaperingen, maar ook voor een kopje koffie/thee of een andere snack kun je deze dag in het Science Centre Delft terecht. Let op, dit is niet gratis

Deze dag beleef je de wereld van Science en Makerspace helemaal gratis. Niet alleen de entree tot het Science Centre Delft is gratis, maar ook deelname aan de workshops, demonstraties, shows en de rondleidingen.

Zet dus 27 oktober ‘Science Day en Mini Maker Faire’ snel in je agenda en wij beloven een middag vol Science, show en spektakel.

Kortom een unieke ervaring!