Welkom bij het WaterLab!

Vanaf 22 maart staat de data van het project Drinkable Rivers online! Een gezonde rivier staat voor een gezonde leefomgeving, maar hoe is dat bij de Maas? Vanaf de bron tot de monding heeft Li An Phoa afgelopen zomer samen met omwonenden elke 15 km de waterkwaliteit gemeten. Ga snel naar onze datakaart om te bekijken wat daaruit gekomen is.

Breng een bezoekje aan het WaterLab
Het WaterLab is ook offline te bezoeken! In Science Centre Delft zijn we stap voor stap een WaterLab aan het inrichten waar je je met interactieve opstellingen meer kunt verdiepen in water. De nieuwste exhibit is een projectie die je zelf kunt bedienen! Deze videomap laat jouw invloed op de waterkwaliteit zien, zowel thuis als in de natuur. Kom hem snel uitproberen!

Wat is het WaterLab?

Het WaterLab is een platform voor Citizen Science in wateronderzoek. Met citizen science kan iedereen die dat wil een onderzoeker worden. Bij het WaterLab kun je bijdragen aan onderzoek door mee te denken over actuele watervraagstukken samen met verschillende onderzoekers en wetenschappers. Vele handen maken licht werk!


Ben jij een wetenschapper, een waterschap, een organisatie of een bedrijf met een vraagstuk en op zoek naar een oplossing? Zijn reguliere onderzoeksmethodes niet voldoende om het vraagstuk op te lossen? Wellicht is een Citizen Science project dan iets voor jouw onderzoek! Het WaterLab kan je helpen om jouw vraagstuk om te zetten tot een Citizen Science project. Lees meer.