Welkom bij het WaterLab!

Het WaterLab is een platform voor Citizen Science in wateronderzoek. Bij Citizen Science werkt iedereen die dat wil, mee aan het doen van onderzoek. Iedereen komt in het dagelijks leven voortdurend in contact met water, maar meestal denken we niet na over hoe we daar zelf invloed op kunnen uitoefenen. Het WaterLab brengt de watervraagstukken in Nederland in beeld en samen met iedereen die participeert in onze projecten gaan we op zoek naar antwoorden om deze vragen op te lossen. Als participant wordt je actief betrokken bij de uitvoer van het onderzoek en het WaterLab levert hierbij de (achtergrond)kennis en faciliteiten.

Iedereen kan onderzoeker worden! Vele handen maken licht werk en samen met anderen kun je een waardevolle bijdrage leveren aan echt (wetenschappelijk) onderzoek. Wil je zelf wateronderzoeker worden?

Ben jij een wetenschapper, een waterschap, een organisatie of een bedrijf met een vraagstuk en op zoek naar een oplossing? Zijn reguliere onderzoeksmethodes niet voldoende om het vraagstuk op te lossen? Wellicht is een Citizen Science project dan iets voor jouw onderzoek! Het WaterLab kan je helpen om jouw vraagstuk om te zetten tot een Citizen Science project. Hier kun je uitvinden hoe