Welkom bij het WaterLab!

De corona-crisis heeft veel stilgezet. Toch zijn wij als WaterLab doorgegaan en hebben we een aantal project in aangepaste vorm tóch door kunnen laten gaan. Tijdens Alle Scholen Verzamelen op 15 mei hebben basisscholen door heel Nederland de ecologische waterkwaliteit van hun rivieren gemeten. Ook hebben we in samenwerking met de TU Delft, Gemeente Delft en Smartphones4Water een leuk én corona-proof onderzoek opgezet voor deze zomervakantie: Delft Meet Regen. Ben je inwoner van Delft en wil je meedoen? Kijk dan op de projectpagina!

Breng een bezoekje aan het WaterLab
Het WaterLab is ook offline te bezoeken: in Science Centre Delft zijn we stap voor stap een WaterLab aan het inrichten waar je je met interactieve opstellingen meer kunt verdiepen in water. Voor de heropening op 6 juni is een nieuwe interactieve wand ontwikkeld over regenval en wateroverlast. Kun jij raden welke regenmeter het snelst volloopt? Ook kun je nog steeds samen met TU Delft studenten waterkwaliteit meten tijdens één van de demonstraties. Kom snel langs, maar let op: i.v.m. de corona-maatregelen moet je wel even een plekje reserveren!

Wat is het WaterLab?
Het WaterLab is een platform voor Citizen Science in wateronderzoek. Met citizen science kan iedereen die dat wil een onderzoeker worden. Bij het WaterLab kun je bijdragen aan onderzoek door mee te denken over actuele watervraagstukken samen met verschillende onderzoekers en wetenschappers. Vele handen maken licht werk!


Ben jij een wetenschapper, een waterschap, een organisatie of een bedrijf met een vraagstuk en op zoek naar een oplossing? Zijn reguliere onderzoeksmethodes niet voldoende om het vraagstuk op te lossen? Wellicht is een Citizen Science project dan iets voor jouw onderzoek! Het WaterLab kan je helpen om jouw vraagstuk om te zetten tot een Citizen Science project. Lees meer.