Welkom bij het WaterLab!

Het WaterLab heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten. Afgelopen zomer en herfst hebben we Drinkable Rivers uitgebreid van Nederland naar 12 andere Europese landen. Daar hebben meer dan 600 lokale vrijwilligers en instellingen de waterkwaliteit van hun rivier gemeten! Op onze datakaart kun je zien welke data daaruit gekomen is. Daarnaast zijn we samen met Rijkswaterstaat bezig met het opstarten van een onderzoek naar plastic in water én is het eerste jaar van OeverWatch succesvol verlopen! Bovenin het menu vind je de projectpagina’s voor meer informatie. 

Breng een bezoekje aan het WaterLab
Het WaterLab is ook offline te bezoeken: in Science Centre Delft zijn we stap voor stap een WaterLab aan het inrichten waar je je met interactieve opstellingen meer kunt verdiepen in water. De nieuwste exhibit is een videomap (interactieve projectie) over waterkwaliteit die je zelf kunt bedienen. Ook kun je samen met TU Delft studenten waterkwaliteit meten tijdens één van de demonstraties. Kom snel langs!

Wat is het WaterLab?
Het WaterLab is een platform voor Citizen Science in wateronderzoek. Met citizen science kan iedereen die dat wil een onderzoeker worden. Bij het WaterLab kun je bijdragen aan onderzoek door mee te denken over actuele watervraagstukken samen met verschillende onderzoekers en wetenschappers. Vele handen maken licht werk!


Ben jij een wetenschapper, een waterschap, een organisatie of een bedrijf met een vraagstuk en op zoek naar een oplossing? Zijn reguliere onderzoeksmethodes niet voldoende om het vraagstuk op te lossen? Wellicht is een Citizen Science project dan iets voor jouw onderzoek! Het WaterLab kan je helpen om jouw vraagstuk om te zetten tot een Citizen Science project. Lees meer.