Welkom bij het WaterLab!

Afgelopen zomer is het project Check de Stadsvergroening van het WaterLab van start gegaan. Heb je bij jou thuis of op school wel eens last van grote plassen of is er weinig groen? Schrijf jezelf of je klas dan snel in en onderzoek waarom dat zo is. 

Ondertussen is het project Zet ‘m op 70, over duurzame verwarming, in Den Haag gestart en heeft Li An Phoa de source-to-sea wandeling van haar project Drinkable Rivers voltooid. Er staat nog meer op het programma. Kijk snel bij onze projecten.

Wat is het WaterLab?

Het WaterLab is een platform voor Citizen Science in wateronderzoek. Met citizen science kan iedereen die dat wil een onderzoeker worden. Bij het WaterLab kun je bijdragen aan onderzoek door mee te denken over actuele watervraagstukken samen met verschillende onderzoekers en wetenschappers. Vele handen maken licht werk!


Ben jij een wetenschapper, een waterschap, een organisatie of een bedrijf met een vraagstuk en op zoek naar een oplossing? Zijn reguliere onderzoeksmethodes niet voldoende om het vraagstuk op te lossen? Wellicht is een Citizen Science project dan iets voor jouw onderzoek! Het WaterLab kan je helpen om jouw vraagstuk om te zetten tot een Citizen Science project. Lees meer.