Welkom bij het WaterLab!

Ondanks alle corona-maatregelen heeft het WaterLab een aantal projecten in aangepaste vorm tóch door kunnen laten gaan én zijn we alweer bezig nieuwe ideeën. Afgelopen zomer is met Delft Meet Regen de regenval in heel Delft in kaart gebracht. Vele Delftenaren hebben helemaal corona-proof de regenval in hun eigen tuin gemeten en de resultaten daarvan worden eind november bekend gemaakt! Ook zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen voor Alle Scholen Verzamelen 2021. We gaan er een nog grotere en betere editie van maken, en willen meer scholen betrekken bij het meten van de waterkwaliteit bij hen in de buurt.

Breng een bezoekje aan het WaterLab

Het WaterLab is ook offline te bezoeken: in Science Centre Delft hebben we een compleet WaterLab ingericht, waar je je met interactieve opstellingen meer kunt verdiepen in water. De nieuwste toevoeging is een interactieve wand over regenval en wateroverlast. Kun jij raden welke regenmeter het snelst volloopt? Ook kun je nog steeds samen met TU Delft studenten waterkwaliteit meten tijdens één van de demonstraties. Kom snel langs, maar let op: i.v.m. de corona-maatregelen moet je wel even een kaartje voor het museum reserveren!

Wat is het WaterLab?

Het WaterLab is een platform voor Citizen Science in wateronderzoek. Met citizen science kan iedereen die dat wil een onderzoeker worden. Bij het WaterLab kun je bijdragen aan onderzoek door mee te denken over actuele watervraagstukken samen met verschillende onderzoekers en wetenschappers. Vele handen maken licht werk!


Ben jij een wetenschapper, een waterschap, een organisatie of een bedrijf met een vraagstuk en op zoek naar een oplossing? Zijn reguliere onderzoeksmethodes niet voldoende om het vraagstuk op te lossen? Wellicht is een Citizen Science project dan iets voor jouw onderzoek! Het WaterLab kan je helpen om jouw vraagstuk om te zetten tot een Citizen Science project. Lees meer.