Waarom samenwerken met het WaterLab?

Het WaterLab wil een connectie vormen tussen burgers en instellingen of bedrijven om een vraag of probleem op te lossen. De input van het publiek levert nieuwe vraagstukken en invalshoeken op. Daarbij is citizen science is een goede manier om wetenschap en techniek bij zowel kinderen als volwassenen onder de aandacht te brengen en om nieuwe innovaties te demonstreren en testen.

Het WaterLab biedt mensen of instanties die een vraagstuk willen uitzetten bij een groter publiek een helpende en ondersteunende hand. We ondersteunen bij het vinden van een geschikte doelgroep, het vergroten van de bekendheid en het maatschappelijk draagvlak, en het onderhouden van een community. We bieden hulp met de communicatie- en educatiemiddelen en ruimte voor het geven van workshops en trainingen of het organiseren van samenkomsten met de deelnemers. Daarnaast kunnen we ook faciliteren in de dataverzameling en online visualisatie daarvan door middel van online dataformulieren en interactieve kaarten. Dit alles op een non-profit basis.

In deze pdf vind je meer informatie over hoe wij onze projecten opzetten en welke samenwerkingen wij kunnen bieden.

De eerste stap die we daarna vaak nemen is een inventarisatie van het project. Waar draait het project om en wat heeft het nodig om goed te verlopen? We doen dit aan de hand van het Standaard Inventarisatie Project (pdf). Bekijk het eens om inspiratie op te doen of het project verder uit te werken.

Wil je meer informatie over samenwerken met het WaterLab? Neem dan contact met ons opnemen via waterlab-sc@tudelft.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.