B. (Burak) Şişman PhD

B. (Burak) Şişman PhD

Profiel

Dr. Burak Şişman behaalde zijn eerste bachelor in wiskunde in 2006, gevolgd door een tweede bachelor in bedrijfskunde in 2010. Hij voltooide zijn masteropleiding aan de Universiteit van Istanbul in 2009. In 2014 behaalde hij zijn Ph.D. aan de Universiteit van Istanbul. Van 2006 tot 2014 werkte Dr. Şişman als onderzoeksassistent aan de Universiteit van Istanbul, en later bekleedde hij functies als assistent-professor van 2014 tot 2020, en als universitair hoofddocent van 2020 tot 2023. Hij doceerde ook als parttime faculteitslid aan de Boğaziçi Universiteit. Daarnaast werkte hij tussen 2021 en 2022 als visiting scholar aan de Universiteit Twente.  

Zijn onderzoek richt zich op mens-robotinteractie, cognitieve robotica, educatieve robotica, kunstmatige intelligentie en machinaal leren. Hij is betrokken geweest bij tal van projecten, zowel als projectmanager als onderzoeker. Dr. Şişman heeft verschillende instellingen geadviseerd over roboticaonderwijs en workshops gegeven. Daarnaast hebben de robotica teams die hij heeft geadviseerd meerdere eerste plaatsen en speciale juryprijzen behaald in nationale en internationale robotica toernooien. Hij is houder van zeven patenten. 

In 2023 begon Dr. Şişman als postdoctoraal onderzoeker aan de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Materiaaltechnologie van de TU Delft, afdeling Cognitieve Robotica, binnen de onderzoeksgroep Robotdynamica. Hij zal co-supervisie geven aan promovendi in het kader van het METATOOL project en actief bijdragen aan de ontwikkelingsprocessen van het project.

Lees meer

Nevenwerkzaamheden