Dr.ir. J.M.J.F. (Julien) van Campen

Dr.ir. J.M.J.F. (Julien) van Campen

Profiel

Biografie

Ik ben universitair docent aan de faculteit Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek. Na mijn promotie op de optimalisatie van stacking sequence ontwerpen voor variabele-stijfheidscomposieten, heb ik voor twee verschillende bedrijven gewerkt in R&D. In deze posities heb ik kennis gemaakt met waterstofopslag en vezelwikkelen respectievelijk. Sinds 2015 werk ik weer voor de TU Delft in de groep Aerospace Structures and Computational Mechanics.

Ik doe onderzoek naar efficiënte en certificeerbaar ontwerp van  composieten drukvaten voor waterstofopslag als luchtvaartbrandstof. Daarnaast streef ik ernaar om het toepassingsveld van variabele-stijfheidslaminaten te verbreden door het creëren van nieuwe ontwerpmethodieken die kostenbesparende productie mogelijk maken en het certificeringsproces vereenvoudigen. Een goed voorbeeld hiervan zijn Straight-Fiber Variable Stiffness laminaten waarbij variabele stijfheid wordt bewerkstelligd door patching operaties in plaats van vezelsturen.

Het doel van mijn werk is om actief bij te dragen aan een duurzamere en klimaat-neutralere luchtvaart- en transportsector.

Samen met mijn man woon ik in Rotterdam. In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke hobbybakker, en heb ik een sterke interesse in politiek, muziek, fotografie, film en het monteren van videos.

Ik sta altijd open voor het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden om samen te werken. Aarzel niet om bij interesse in mijn onderzoeksonderwerpen contact met mij op te nemen.

Orcid profile: orcid.org/0000-0003-4939-4066

Researchgate: www.researchgate.net/profile/Julien-Van-Campen

Lees meer

Media

Meer media

Nevenwerkzaamheden