News & In the media

354 resultaten
rss

03 september 2020

Jeroen van den Hoven in de Volkskrant over Facebook

Socialemediareus Facebook ligt onder vuur van adverteerders omdat het te weinig zou doen aan racisme en hate speech. Hoe kon het zover komen en is het bedrijf nog wel aan te spreken op zijn verantwoordelijkheid? Jeroen van den Hoven vindt dat Facebook zich in een eerder stadium had moeten realiseren wat het aanricht in de samenleving, en dat ze hadden kunnen en moeten ingrijpen toen het tij nog te keren was.

03 september 2020

Energieproject met TU Delftse burgerparticipatie-aanpak genomineerd voor Galjaardprijs

Het project ‘De energietransitie als samenbeschikking van gemeente en mienskip van gemeente Súdwest-Fryslân is genomineerd voor de Galjaardprijs. TU Delft onderzoekers Shannon Spruit en Niek Mouter droegen bij aan dit innovatieve burgerparticipatietraject.

08 augustus 2020

Jordy San Jose Sanchez in Trouw over verkiezingsfraude bij 50Plus

Cyberonderzoeker Jordy San Jose Sanchez van de TU Delft kon onder een valse naam meedoen aan de digitale vergadering van 50Plus waarin Jan Nagel tot nieuwe partijvoorzitter werd verkozen.

09 juli 2020

Jordy San Jose Sanchez in diverse media over mogelijke manipulatie bij CDA lijsttrekkersverkiezing

Het CDA heeft besloten om zijn lijsttrekkersverkiezing over te doen, omdat het niet kan garanderen dat de verkiezing eerlijk is verlopen. Kwaadwillenden konden geautomatiseerd valse stemmen uitbrengen. TU Delft-promovendus Jordy San Jose Sanchez ontdekte het probleem.

07 juli 2020

TPM Energy Transition Lab lanceert website

Het team van het TPM Energy Transition Lab kondigt met trots aan dat hun website is gelanceerd. Het Lab is een experimenteel laboratorium met de ambitie om innovatief en interdisciplinair onderzoek te doen naar de ontwikkeling van nieuwe benaderingen, methoden en instrumenten om een effectieve, eerlijke, legitieme energietransitie te bevorderen.