Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Verspreidbare Radioactieve Stoffen C

Opvolger van niveau 4B | Voor toezichthouders op C-laboratoria | Begeleiding door enthousiaste docenten

De opleiding Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Verspreidbare Radioactieve Stoffen C (TMS-VRS-C) richt zich op stralingsbeschermingsdeskundigen die een belangrijke rol spelen met betrekking tot veilig werken met verspreidbare radioactieve bronnen in een C-laboratorium. De volgende onderwerpen worden in deze opleiding behandeld:

  • Verantwoordelijkheden van de TMS
  • Relevante wetgeving
  • Radiologische incidenten
  • Maatregelen ter voorkoming van inwendige besmetting
  • Praktische vuistregels

Doelgroep
Medewerkers die toezicht houden op werksituaties met verspreidbare radioactieve stoffen in een C-laboratorium (Amax = 20 Reinh). Werknemers die zelfstandig werken met open radioactieve bronnen met een matig blootstellingsrisico, zoals analisten, technici, medisch personeel en andere geĆÆnteresseerden.

Let op: Wanneer de D-variant?
De opleiding Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Verspreidbare Radioactieve Stoffen (TMS-VRS-D) is geschikt voor medewerkers die toezicht houden op werksituaties met verspreidbare radioactieve bronnen op een D-laboratorium (Amax = 0,2 Reinh).


Startdatum

2 oktober 2023 (VOL)
Locatie Utrecht
Min. aantal deelnemers 6 personen
Studiebelasting tijdsduur opleiding: 9 dagen | zelfstudie: 9 dagen
Opleidingsdagen zonder ELO 2, 3, 9, 10, 23, 24, 30 en 31 oktober
examen op 6 november
Voertaal Nederlands
Examen ja, examenduur: 180 minuten
Diploma ja, wettelijk erkend diploma
Kosten 2023: zonder ELO ā‚¬3.440,-
Overige een vooropleiding op MBO-niveau, bij voorkeur in een medische, technische of natuurwetenschappelijke richting, is wenselijk.

Onverhoopt annuleren?

Indien na definitieve inschrijving, de deelnemer of diens werkgever beslist de cursus te annuleren, worden hiervoor kosten berekend. Deze annuleringskosten bedragen tot drie weken voor de start van de cursus 10% van het totaalbedrag. Vanaf 3 weken tot aan de dag van de cursus bedragen de annuleringskosten 50% van het totaal bedrag.