MSc. Keuzevak Art, Empathy & Ethics bij X

Nieuws - 30 augustus 2019 - Communication

In het nieuwe academische jaar kunnen masterstudenten een relatief nieuw keuzevak volgen bij X: Kunst, Empathie & Ethiek. Dit keuzevak (4 ECTS) nodigt uit om kunst te ervaren en zelf te maken, in plaats van de kennis van hedendaagse kunst of kunstgeschiedenis te verbreden. Onder begeleiding van een professionele kunstenaar en met behulp van de door de kunstenaar voorgestelde instrumenten en media wordt een kunstproject ontwikkeld rond een ethisch of maatschappelijk probleem dat te maken heeft met het ontwerp en gebruik van technologie en de toegang tot dergelijke technologieën over de hele wereld.

Elke nieuwe technologie heeft een impact op de maatschappij die niet altijd voorspelbaar is. De reactie van de samenleving op belangrijke nieuwe technologieën gaat dus gepaard met een debat dat niet alleen ethisch van aard is: het heeft ook een emotionele component die de angsten, verwachtingen, verwachtingen, enz. van de consument vertaalt. Keuzevak AS3131- "Kunst, empathie & ethiek" brengt de studenten naar het atelier waar ze, door het proces van "kunst maken als een kunstenaar", hun eigen originele ethische, discutabele vragen genereren. 

Inschrijven & meer info
Direct inschrijven voor dit keuzevak is niet mogelijk. Schrijf een motivatiebrief en meld je aan bij e.mendes@tudelft.nl. Meer info? Check: https://studiegids.tudelft.nl/a101_displayCourse.do?course_id=51874&SIS_SwitchLang=en