X-abonnement

Stel je voor dat je naar het ACTlab gaat om je eigen ontwerp te 3D-printen, je daarna je conditie uitdaagt in de Fitness en je afsluitend met vrienden gaat repeteren in één van de Rehearsal Studio’s. En dat je later deze week besluit om je hoofd nog even helemaal leeg te maken tijdens een ticketuur Hatha Yoga en een ontspannende massage bij Boost. Klinkt goed, toch? Met het X-abonnement geniet je van een groot deel van ons programma!

Koop hier je X-abonnement

Via de webshop kun je eenvoudig een X-abonnement aanschaffen. En na je aanschaf kun je het direct gebruiken!

Ga naar de webshop Bekijk ons jaarrooster met belangrijke data

Met een X-abonnement kun je:

 • onbeperkt deelnemen aan meer dan 40 variërende groepslessen (ticketuren);
 • alle evenementen gratis of tegen een gereduceerd tarief bijwonen;
 • gebruik maken van verschillende binnen- en buitenfaciliteiten;
 • werken aan je eigen technische projecten in het ACTlab en VR-games spelen;
 • bij Boost een specialist consulteren, zoals een fysiotherapeut of counselor.

Als je wilt trainen in de fitness, zorg dan dat je naast een X-abonnement ook het fitnesssupplement aanschaft.

X biedt overigens ook meer dan 50 soorten cursussen aan. Inschrijven voor cursussen staat los van het X-abonnement. Elke cursus heeft haar eigen tarief, te vinden op de cursuspagina's.

Je kunt voor verschillende periodes een X-abonnement aanschaffen. Hierbij is het belangrijk te weten dat:

 • De dag van aanschaf meetelt binnen de duur van je abonnement. Heb je bijvoorbeeld een maandabonnement gekocht op 5 januari, dan is deze geldig tot en met 4 februari.
 • Abonnementen ongeacht de aankoopdatum nooit langer geldig zijn dan 31 augustus (einde academisch jaar).
 • Om lid te kunnen worden van een sport- of cultuurvereniging heb je een naast het lidmaatschap bij de vereniging ook een X-jaarabonnement nodig.
  • Ben je TU Delft-student, dan valt het X-jaarabonnement onder categorie I in het tarievenoverzicht. Met dit abonnement kun je, naast deelname aan de verenigingsactiviteiten, ook deelnemen aan alle X-activiteiten die onder het X-abonnement vallen (zie tab 'Voordelen').
  • Ben je geen TU Delft-student maar wil je wel lid worden van een vereniging, dan kun je het X-jaarabonnement aanschaffen dat valt onder categorie III in het tarievenoverzicht. Met deze abonnementsvorm kun je uitsluitend deelnemen aan de verenigingsactiviteiten.

Informatie over de totstandkoming van de tarieven kun je lezen op de pagina Tarieven aanbod X 2023-2024.

Overzicht tarieven
Alle abonnementen zijn geldig tot het einde van het academisch jaar 2023-2024
MAANDEN WEEK
Cat. I Studenten­tarief1 ≤12 ≤6 ≤3 ≤1 1w
X abonnement 161 111 72 29 9
Fitness­supplement 144 100 64 27 8
Cat. II Medewerkers­tarief2
X abonnement
incl. fitness
595 329 181 67 18
X abonnement
excl. fitness
353 197 110 40 10
X abonnement
daluren3
248 138 76 28 8
Fitness­abonnement
daluren4
187 110 67 25 7
Cat. III Verenigings­gebonden non- student, non-TU Delft 5
Verenigings­deelname 161
 • Let op: Alle bovengenoemde prijzen zijn in Euro's (€) en inclusief BTW.
 • 1. Het studententarief geldt voor: alle WO en HBO studenten, PhD TU Delft. IHE Delft en geregistreerde partners van eerdergenoemde.
 • 2. Het medewerkerstarief geldt voor: medewerkers TU Delft, alumni TU Delft, gepensioneerde medewerkers TU Delft, gelieerde derde partijnen en geregistreerde partners van eerdergenoemde.
 • 3. Daluren: doordeweeks van 07:30 tot 16:30, in de weekenden en gedurende de zomerperiode (juli en augustus).
 • 4. Daluren fitness: overdag 07:00 - 19:30, in de weekend en gedurende de zomerperiode (juli en augustus).
 • 5. Het verenigingsgebonden non-student non-TU Delft tarief geeft alleen toegang tot verenigingsactiviteiten.

Je kunt op twee manieren een X-abonnement en fitness-supplement bestellen: via onze webshop of bij de hosts in de entreehal.

Let op: bij het online bestellen van een abonnement heb je een NetID, Campus Card of collegekaart nodig. Ben je een nieuwe gebruiker en heb je (nog) geen NetID, Campus Card of collegekaart, dan kun je alleen bij de hosts een abonnement bestellen.

Inschrijven via webshop
Heb je een X-abonnement aangekocht, dan kun je je via de webshop inschrijven voor ticketuren en evenementen en tijdsloten reserveren voor Boost en het vrij gebruik van verschillende binnen- en buitenfaciliteiten. De meeste snelle manier om naar de webshop te gaan is via het hoofdmenu ‘Aanbod’ en dan te klikken op ‘Direct inschrijven’.

De inschrijving voor een ticketuur opent 1 dag voor het ticketuur om 13:00. Je kunt je ongelimiteerd inschrijven voor ticketuren. Wel vragen je je uitsluitend in te schrijven als je ook echt van plan bent (op tijd) te komen. Populaire ticketuren kunnen snel vol zitten, dus het is zonde als er onnodig ‘lege plekken’ zijn.

Tijdige annulering bij afwezigheid
Heb je een reservering staan, maar kun je toch niet (op tijd) aanwezig zijn, dan dien je je tot uiterlijk een half uur (30 minuten) voor aanvang van de reservering uit te schrijven. Dit biedt gelegenheid voor een andere gemotiveerde deelnemer om jouw plaats in te nemen. In de geautomatiseerde e-mail met de reserveringsbevestiging vind je een link naar de webshop om je uit te schrijven. Je kunt ook zelf naar de webshop gaan en bij Go to my bookings de reservering annuleren.  

Ben je niet op tijd aanwezig en/of heb je de reservering niet tijdig geannuleerd, dan rekenen we dit als een no-show. Lees wat dit betekent in onze Algemene voorwaarden.

Draag je Campus Card/X-kaart bij je
Als je deelneemt aan een activiteit binnen je X-abonnement, zoals het vrij gebruik van een ruimte of deelname aan een ticketuur, vragen we je om je Campus Card/X-card bij je te dragen. De mogelijkheid bestaat dat een X-medewerker je vraagt om je actieve X-abonnement te tonen middels je Campus Card/X-card.

Met een aanschaf van een X-abonnement ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. Voor een overzicht van onze algemene voorwaarden, kijk hier: