Een sportschool of fitnessruimte bestaat meestal uit verschillende soorten apparatuur, gericht op verschillende spiergroepen of cardiotrainingen. Dit stelt gebruikers in staat om workouts aan te passen aan hun wensen en doelen. Het bezoeken van de sportschool is een mainstream activiteit geworden voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus, gedreven door een groeiend bewustzijn van het belang van regelmatige lichaamsbeweging voor de algehele gezondheid en welzijn. De grote beschikbaarheid van moderne sportscholen met een breed scala aan apparatuur, lessen en voorzieningen heeft verder bijgedragen aan de populariteit ervan.

Regelmatig naar de sportschool gaan biedt tal van voordelen voor zowel fysieke als mentale gezondheid. Beweging in de sportschool kan de cardiovasculaire gezondheid verbeteren, de spierkracht vergroten en de flexibiliteit verbeteren. Naast de fysieke voordelen dient de sportschool ook als stressverlichter, doordat het endorfines vrijgeeft die de stemming verbeteren en angst verminderen. Uiteindelijk is de fitness een krachtig instrument om een gebalanceerder en gezonder te leven.

Bij X hebben we een fitnessruimte om je te helpen je persoonlijke trainingsdoelen na te streven. Deze ruimte is uitgerust met een gevarieerd scala aan trainingsapparatuur waarmee je je kunt richten op verschillende spiergroepen. Daarnaast is er een speciaal gedeelte voor cardio-apparatuur, waaronder spinningfietsen en loopbanden. Boven vind je materialen voor krachttraining en conditie, alsook een speciaal gedeelte voor stretchen en vloeroefeningen.

Om gebruik te maken van onze fitnessfaciliteiten bij X, heb je een fitnesssupplement nodig, naast je X-abonnement. Voor gedetailleerde tariefinformatie kun je deze link bezoeken. Abonnementen zijn gekoppeld aan je TU Delft campuskaart, waarmee je toegang krijgt tot de fitnessruimte en lockers. Als je geen campuskaart hebt, kun je een X-kaart krijgen. Vraag de hosts bij het Meeting Point voor meer informatie.

Onze fitness werkt met een reserveringssysteem. Zodra je de benodigde abonnementen hebt aangeschaft, kun je een tijdslot reserveren via onze webshop. Het is belangrijk om de fitnessruimte binnen het eerste halfuur van je gekozen tijdslot te betreden. Je bent echter niet verplicht om binnen dit tijdslot te vertrekken en je mag zo lang blijven als je wilt. Je kunt een fitness-tijdslot tot 7 dagen van tevoren boeken en maximaal drie actieve boekingen tegelijkertijd hebben.

In onze fitnessfaciliteit hanteren we een no-showbeleid om het maximale gebruik van geboekte tijdslots te stimuleren. Als je niet in staat bent om een gereserveerd tijdslot bij te wonen, annuleer het dan ten minste 30 minuten voor aanvang. Bij je eerste verzuim om te annuleren, ontvang je alleen een herinnering voor je volgende boeking. Als je twee keer vergeet te annuleren binnen een periode van 60 dagen, kun je een week lang geen fitnessreserveringen maken. Raadpleeg onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie over dit beleid.

In de fitnessruimte vind je altijd een fitnessinstructeur om te helpen bij eventuele vragen die je hebt. Bovendien heb je de mogelijkheid om gratis een privésessie te boeken met een van onze instructeurs. Tijdens deze sessie kunnen ze je wegwijs maken in de sportschool of je helpen bij het opstellen van een gepersonaliseerd fitnessprogramma dat aansluit bij je trainingsdoelen. Om zo'n sessie te plannen, kun je de fitnessbalie bezoeken en informeren naar de beschikbare mogelijkheden.

Prijs

Om gebruik te kunnen maken van de fitness heb je een X-abonnement en een aanvullend fitnessabonnement nodig.

Abonnementenoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus

Reserveren van een tijdsslot vooraf is verplicht.

In de fitness zijn sportkleding, zaalschoenen en een handdoek verplicht. Neem indien gewenst ook een bidon mee.

Voor het betreden van de fitness heb je je Campus Card of X-card nodig.