Update coronavirus: vanaf vandaag starten verenigingsactiviteiten en vecht- en verdedigingssporten in aangepaste vorm

Nieuws - 26 oktober 2020 - Communication

Vorige week konden de cursussen en ticketuren voor een groot deel weer worden hervat. Vanaf vandaag, 26 oktober, kunnen ook die verenigingsactiviteiten waarvoor de afspraken met de betrokken verenigingen afgerond zijn weer opgestart worden, weliswaar in aangepaste vorm. De ticketuren in de categorie vecht- en verdedigingssporten gingen tot dusver niet door, maar we hebben inmiddels een manier gevonden om ook een aantal van deze activiteiten op een veilige manier te organiseren. 

Verenigingsactiviteiten
Voor alle buitenactiviteiten en groepsactiviteiten binnen geldt o.a. de maatregel van een maximale groepsgrootte van 4 personen. In samenspraak met de verenigingen en docenten is in de afgelopen week gewerkt aan de praktische uitwerking hiervan. De activiteiten van de verenigingen waarvoor deze uitwerking inmiddels bekend is kunnen vanaf vandaag weer hervat worden. Wil je weten hoe de maatregel uitpakt voor jouw vereniging, dan kun je daarvoor bij je vereniging terecht.

Vecht- en verdedigingsporten
In overleg met de docenten is onderzocht of de ticketuren in de categorie vecht- en verdedigingssporten zo kunnen worden aangepast, dat deze op individueel niveau en op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen plaatsvinden. Die activiteiten waarvoor dit mogelijk is gebleken kunnen vanaf vandaag weer van start. De aanpassingen hebben wel invloed op de tijden en het aantal deelnemers. Check het rooster op de website voor de mogelijkheden.