Update coronavirus: X kan weer terug naar het niveau van twee weken geleden

Nieuws - 18 november 2020 - Communication

In de persconferentie van gisteren, dinsdag 17 november, is aangekondigd dat de extra aanscherpingen van de afgelopen twee weken vervallen en we teruggaan naar de gedeeltelijke lockdown. Dit betekent dat je vanaf morgen, donderdag 19 november, weer kunt deelnemen aan het aanbod van X dat tot aan 4 november van kracht was. Alle cursussen worden weer hervat op maandag 23 november.

Voor de volledigheid hierbij een compleet overzicht: 

Activiteiten waaraan je kunt deelnemen:Wat niet mogelijk is:
- Ticketuren- Competities en wedstrijden
- Fitness

- Evenementen met vergunningplicht

- Privé- en groepscursussen

- Horeca

- Verenigingsactiviteiten

- Zingen in groepsverband

- Kleine samenkomsten tot 30 personen

- Freetown: Kitchen en Living room

- Specialisten van Boost

 

- ACTlab en VR-booths

 

- Open Studio: Fine Arts

 

- Ruimtes reserveren voor vrije beoefening met max 4 personen

 

Toelichting:

Ticketuren
Vanaf donderdag 19 november om 13:00 uur kun je je weer inschrijven voor ticketuren.

Voor enkele ticketuren in de categorie vecht- en verdedigingssporten is een aangepaste vorm gevonden waarbij deze op individueel niveau en op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen plaatsvinden. Het gaat hierbij om aikido, boksen, thaiboksen, MMA en capoeira. Voor de ticketuren judo, jiu jitsu, krav maga en karate zijn we nog in overleg met de docenten.

Cursussen
Alle cursussen worden weer hervat op maandag 23 november. De lessen die in de afgelopen twee weken niet door konden gaan kunnen we inhalen. Alle cursisten ontvangen een persoonlijk bericht waarin staat aangegeven tot wanneer hun cursus loopt.

Uit het basisprotocol van de dans- en theatersector blijkt dat er per 19 november aangepaste maatregelen gaan gelden. Wat tot gevolg heeft dat in alle groepscursussen in de disciplines theater en partnerdansen ook de 1,5 meter afstand aangehouden moet worden. Het gaat hierbij om de cursussen Tango, Ballroom en Lindy Hop. In samenspraak met de docenten is een manier gevonden om te voldoen aan deze richtlijnen. Ook voor het vrij gebruik van de accommodatie van X voor deze disciplines geldt dat de 1,5 gewaarborgd dient te worden.

In afwachting van het RIVM-advies over koren, is samenzang tot nader order niet toegestaan. De groepscursus Zang: Pop kan dus niet in de huidige vorm doorgaan. De cursisten die hieraan deelnemen ontvangen hierover specifiek bericht.

Daarnaast is de golfcursus geannuleerd, aangezien er niet in groepjes gesport kan worden.

Verenigingsactiviteiten
Voor alle verenigingen geldt dat de protocollen die golden tot aan 4 november vanaf morgen weer van kracht zijn. Dit betekent dat de verenigingen vrij zijn om hun aangepaste activiteiten weer te hervatten. Check bij jouw vereniging wanneer de training van start gaat.

In afwachting van een oordeel van het kabinet over RIVM-advies over koren, is samenzang tot nader order niet toegestaan. Onze koren zullen nog even geduld moeten hebben.

Evenementen
Evenementen blijven verboden. Activiteiten die wel door kunnen gaan zijn de kleine samenkomsten, zoals lezingen, optredens en workshops tot 30 personen. Bekijk de aankomende evenementen hier.