Donderdag 4 maart Climate Action Verkiezingsdebat 2021

Nieuws - 22 februari 2021

Klimaatdebat met studenten en vertegenwoordigers van de politieke jongerenpartijen

Op 4 maart organiseert Studium Generale TU Delft, in samenwerking met GreenTU en de Studentenraad, het Climate Action Verkiezingsdebat 2021, met vertegenwoordigers van de politieke jongerenpartijen. Tijdens deze bijeenkomst (16.00 – 18.00 uur, livestream via YouTube) geven we de generatie die de nabije toekomst moet gaan vormgeven een podium om te debatteren over hún oplossing voor de klimaatproblematiek.

De verkiezingen komen er weer aan, de campagnes zijn begonnen. Momenteel is het vooral corona dat de klok slaat, heel begrijpelijk. Dat neemt niet weg dat er andere belangrijke thema’s de aandacht verdienen. Welke koers gaat het land varen op het gebied van werk, zorg, veiligheid, en niet op de laatste plaats, het klimaat? Veel partijen zijn het er inmiddels over eens dat we actie moeten ondernemen om de klimaatcrisis aan te pakken. Maar hoe moeten we dat doen? Hoe kunnen we de industrie en maatschappij verduurzamen? Hoe kunnen we als Nederland hierin voorop lopen? 

Jongerenstem
Delftse studenten gaan op 4 maart met vertegenwoordigers van de politieke jongeren in debat over deze vragen. Tussen de debatrondes door zullen de Kiesmannen zorgen voor het broodnodige vermaak, waar het publiek stiekem toch nog iets van opsteekt!

Meer informatie
Houd de website van Studium Generale in de gaten voor (corona)updates en volg de livestream.

Contact: adviseur wetenschapscommunicatie TU Delft Roy Meijer, r.e.t.meijer@tudelft.nl, 06-14015008.