TU Delft Futures – Advies Wetenschappelijke Klimaatraad "Met iedereen de transities in"

16 May 2024 11:30 till 13:15 - Location: ME-Lecture Hall C - Daniel Bernoulli, 34.A-0-620 | Add to my calendar


Uitnodiging TU Delft Futures – Advies Wetenschappelijke Klimaatraad "Met iedereen de transities in"

Spreker: Behnam Taebi, hoogleraar TU Delft en lid van de Wetenschappelijke Klimaatraad (WKR)

Locatie: ME-Lecture Hall C - Daniel Bernoulli, 34.A-0-620
 

Programma

Donderdag 16 mei 2024

11:30 - 12:00

Minicollege Advies WKR "Met iedereen de transities in"

12:00 - 12:30

Interactieve Q&A

12:30 - 13:15

Netwerklunch

 

Over het onderwerp

De WKR adviseert de overheid over de richting die Nederland kiest in de transitie naar klimaatneutraliteit en -bestendigheid in 2050.

Het klimaat verandert doordat menselijk handelen tot broeikas gasuitstoot leidt. Veranderingen in het klimaat worden steeds zichtbaarder: de oceaan en atmosfeer worden snel warmer en extreem weer komt vaker voor. De afgelopen zomers hebben het begin laten zien van de ernstige gevolgen die dit heeft voor mens, dier en natuur.

Nederland is een dichtbevolkte delta met een complexe waterhuishouding, waardoor een stijgende zeespiegel en veranderingen in de rivierafvoer en in neerslag grote impact kunnen hebben. Het is daarom belangrijk dat Nederland niet alleen inzet op en bijdraagt aan een wereldwijde reductie van broeikasgassen, maar zich ook voldoende aanpast aan de gevolgen van een veranderend klimaat. Met andere woorden, dat Nederland klimaatbestendig wordt. Klimaatbeleid heeft daarbij een sterke relatie met andere maatschappelijke opgaven zoals op het gebied van biodiversiteit, gezondheid, strategische autonomie, bestaanszekerheid en het bestrijden van armoede.

Lees hier het volledige rapport.

Over TU Delft Futures

TU Delft Futures, georganiseerd door de directie Strategy Development, afdeling Strategic Foresight & Innovation heeft als doel om collega’s die werkzaam zijn op de snijvlakken van bestuur, beleid en wetenschap actief te informeren over toekomstontwikkelingen die van belang zijn voor de TU Delft en hierover met elkaar van gedachten te wisselen.

Het College van Bestuur heeft onlangs het nieuwe instellingsplan – TU Delft Strategische Agenda 2024-2030 – vastgesteld. In dit plan wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan de dynamiek in de omgeving van de TU Delft. In deze serie lezingen worden deze ontwikkelingen en de impact daarvan op de universiteit verder verkend.

U kunt zich aanmelden voor de lezing via onderstaande link. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wees er snel bij.

Aanmelden is mogelijk tot maandag 13 mei. Er zal een vegetarische lunch worden verzorgd. Mocht u aanvullende dieetvoorkeuren en/of allergieën hebben, kunt u dit per mail aangeven

KLIK HIER OM UW AANMELDING DOOR TE GEVEN