Bio-receptiviteit

15 december 2022 00:00 t/m 31 januari 2023 00:00 | Zet in mijn agenda

Bio-receptiviteit In deze kleine tentoonstelling deelt Bucky Lab hun verkenningen in de wereld van de 'Bioreceptiviteit'. Bouwkundestudenten zijn op onderzoek gegaan naar 'het vermogen van een materiaal om gekoloniseerd te worden door levende organismen'. Met andere woorden, ze experimenteerden met gevel- en dakmaterialen waarmee planten en mossen op gebouwen kunnen groeien. Niet alleen om de biodiversiteit te vergroten, maar ook om het klimaat van onze steden te verbeteren. Want meer groen koelt onze steden af en verbetert ons welzijn.

De Bucky Lab Master Studio stimuleert studenten om innovatieve bouwproducten te ontwerpen, ontwikkelen en uiteindelijk te bouwen. Het is een 'maak je handen vuil'-aanpak waarbij de studenten leren om concepten vanuit schets te vertalen naar werkende prototypes. Dit semester heeft geleid tot een grote verscheidenheid aan final prototyping: van biodakpannen tot keramische afvoerpijpen, van gevelkorven en houten gevels die zowel insecten als vogels huisvesten tot biobased bakstenen die aan het einde van hun levensduur volledig vergaan.

Bucky Lab is trots op zijn studenten voor hun innovatieve en out-of-the-box ideeën. U bent van harte uitgenodigd om deze ideeën en prototypes te komen bekijken in de tentoonstellingsruimte van de TU Delft Hortus Botanicus.