Jeroen van den Hoven gaat samen met Staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen in gesprek over Ethical AI in Texas

Nieuws - 07 maart 2024 - Webredactie

Op 9 maart deelt Jeroen van den Hoven het podium op SXSW met Staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen, SAS data ethics lead Reggie Townsend en Brigitte Tousignant van Hugging faces in Texas om het belang van ethische AI te bespreken.

AI brengt beloftes en gevaren met zich mee. De mogelijkheden zijn er voor zowel makers als gebruikers. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat AI maatschappelijke vraagstukken oplost? Hoe kunnen we vermijden dat AI een negatieve maatschappelijke impact heeft? Bedrijven, regelgevers en innovators zouden moeten zorgen dat morele waarden vanaf het begin in AI ontwerp worden geïntegreerd. Maar waar te beginnen? Dit interessante panel bespreekt de complexiteit, maatschappelijke zorgen en hoe deze aan te pakken. Het panel bespreekt perspectieven op AI-regulering in zowel de VS als Europa.

Meer informatie? SXSW 2024 Schedule